Oktay - Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıya Kaymakam Sayın Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ve Şube Müdürü Muhamet Atlı, Oktay-Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi Müdürü İlker Okumuş, idareciler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürüm İsmail Baş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında okulların güvenliği için kamera sistemi ile donatıldığını ifade etti. Baş; "Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu nedenle bizim amacımız milletimizin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren, insan haklarına saygılı, hak ve adaletin gerektirdiği davranışları ilke edinmiş Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş bir nesil yetiştirmektir. Bizim bir ülkemiz, bir devletimiz ve bir bayrağımız var. Bunlar olmazsa bizlerde olmayız. Ülkemize ve milletimize karşı görevimizi yerine getirebilmemiz için herkesin işini çok iyi yapması gerekmektedir. Bunu başarabilmenin tek yolu var "çalışmak," çalışmak", çalışmak"

Kuran- ı Kerim' e göre Allah' ın yarattığı en mükemmel varlık insandır. Allahu Teala bizleri diğer varlıklarda olmayan çok üstün özelliklerle donatarak kainatın efendisi yapmıştır. Ama biz insanlar bazen öyle hatalar yaparız ki bizi insan yapan özelliklerimizi yok etmeye çalışırız. Aklımıza, vücudumuza ve neslimize zarar veririz. İşte bunun adı uyuşturucu müptelasıdır. Uyuşturucu çağımızın vebası olarak adlandırılıyor. Uyuşturucuya karşı mücadele etmek, hepimizin görevidir. Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem veriyoruz. Velilerimizin çocuklarını okula gönderdikten sonra gönül rahatlığı içerisinde olması bizim ilk önceliğimizdir. Bunu sağlamak için tüm okullarımız kamera sistemiyle donatılarak kontrol altına alınmıştır. Ayrıca okul polisi uygulamasıyla güvenlik güçlerimiz okul güvenliğine büyük katkı sağlamaktadırlar. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren Kaymakamız Serkan Keçeli' ye ve tüm güvenlik güçlerine şahsım ve Milli Eğitim camiası adına çok teşekkür ederim. 2017-2018 eğitim öğretim yılının 2.döneminde herkese başarılar diliyorum. Bu zorlu ve kutsal yolda hepimizin Allah yar ve yardımcısı olsun".

Kaymakam Serkan Keçeli'de konuşmasında; yanlış yönde, aşırı düzeyde kullanılan sosyal medya ve internetin öğrencilerin derslerindeki olumsuz yönde etkilerine değinerek uyarılarda bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi