81 İl Emniyet Müdürlüğü tarafından eş zamanlı olarak yapılan denetim uygulamasında kimlik kontrolü ve üst araması yaparak şüpheli şahıslara inceleme yapıldı. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Zonguldak merkez ve ilçelerinde 95 okul çevresinde yapılan uygulamaya 47 ekip, 292 personel, 2 narkotik köpeği "Kurt" ve "Dark" da katıldı. Yayla Mahallesi Fener okullar bölgesinde bulunan lise ve ortaokul önlerinde uygulama yapan ekipler, kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Öte yandan ekipler tarafından okul çevrelerinde bulunan metruk binalarda aramalar yapılarak şüpheli araç ve şahıslar narkotik köpeklerle didik didik arandı.

EMNİYETTEN UYGULAMA SONRASI AÇIKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada uygulama kapsamında 1714 şahsın GBT kaydı soruldu, 3 aranan şahıs yakalandı, 207 araç kontrol edildi,106 okul servis aracı denetlendi. Eksiği bulunan araçlara toplamda 7 bin 622 TL para cezası uygulandığı açıklandı.

Okulların çevresinde bulunan kişilerde yapılan üst aramalarında 1 adet el yapımı 7.65 tabanca, 7 adet mermi, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildiği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi