Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Dereköseler Köyü İlkokulu- Ortaokulu bahçesine yapılan mini hayvanat bahçesi Kaymakam Serkan Keçeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ın katılımıyla açıldı.

Dereköseler Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni İsmail Taşkıran ve öğrencilerin koordinatörlüğünde geliştirilen projede; köy sakinleri, velileri ve esnaf el ele verdi. Çocukların en çok ihtiyaç duyduğu doğal ortamı hep birlikte inşa ettiler.

Öğrencilerin gelişimi için hazırlanan bu proje ile bir ilke imza atılmış oldu. Öğrenciler mini hayvanat bahçesinin açılışı için anlamlı bir program hazırlayarak projelerini taçlandırdılar. Açılış öncesi öğrenciler Gökçebey Çanakçılar Hayvanat Bahçesi'ne ziyaret edip hayvan dostlarını yakından görme fırsatı buldular. Buradaki gözlemlerini öğrenci ve arkadaşlarıyla paylaştılar.

Kaymakam Serkan Keçeli; 'İnsan hayatı kutsal olduğu kadar, hayvanların ve diğer canlıların hayatı da kutsaldır. Bu nedenle tüm canlıların hayatının devamını sağlamalı ve onları korumalıyız' diyerek projede emeği başta Okul Müdürü Serkan Ayan olmak üzere herkesi tebrik etti.

Bahçenin açılışını yapan protokol üyeleri öğrencilerle birlikte içinde köpek, tavşan, ördek, tavuk, bıldırcın gibi hayvanların bulunduğu bahçeyi gezdi.

Editör: Pusula Gazetesi