Bartın Üniversitesi'nin Kutlubey Kampüsünü gezerek fiziki ve akademik çalışmalar hakkında bilgi alan öğretmenler, öğrencilerine Bartın Üniversitesini tercih etmeleri noktasında tavsiyede bulunacaklarını söyledi.
Bartın'daki farklı okullarda görev yapan ve aralarında okul yöneticilerinin de olduğu öğretmenler Bartın Üniversitesinin yeni yerleşkesi Kutlubey Kampüsüne düzenlenen tanıtım gezisine katıldı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan burada yaptığı konuşmada üniversite olarak 8 yılda hem yapısal hem de bilimsel anlamda önemli bir yol kat edildiğini söyledi. Rektör Kaplan, "Üniversitemizin kurulduğu 2008 yılından bu yıla kadar yapılan çalışmalarla öğrenci başına düşen kapalı alan miktarı 9 metrekare, açık alan miktarını da 88 metrekareye yükselttik. İnşa edilen yapılarda öğrencilerimiz ve akademik personelimizin uygulamaları için tam donanımlı laboratuvarlar açılmış, mevcut laboratuvarlara ise yeni teçhizatlar alınmıştır. Niceliksel gelişimin yanında akademik performans değerlendirmelerinde de üniversitemiz ön sıralarda yer almıştır." dedi.

Öğretmenlerden Kutlubey kampüsüne övgü
Tanıtım gezisine katılan öğretmenler kampüste tamamlanan yapıları inceleyerek devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Hendekyanı Ortaokulu öğretmeni Satı Orhan, Bartınlı olduğunu ve yapılanlarla gurur duyduğunu ifade ederek "Böyle bir üniversiteyi ve yerleşkeyi milletimize kazandıran öncelikle devlet büyüklerimiz ile üniversitemizin bu şekilde gelişmesine büyük katkı veren Rektörümüze teşekkür ediyorum." dedi. Bartın Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Levent Arslan da "Kampüsü gezince ufkumuz açıldı ve iftihar ettik. Bu derece geniş imkanlara sahip bir kampüste öğrencilerin okuyor olması çok güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Öğrencilerine öneride bulunacaklar
Köksal Toptan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Sevilay Uça ise Bartın'ın ihtiyacı olan üniversiteye kavuştuğunu vurgulayarak "Kampüsü gezdiğimde gördüm ki gerçekten her şeyin düşünüldüğü bir eğitim-öğretim alanı olmuş. Sınıflar, laboratuvarlar, bina giriş-çıkışları ve peyzaj alanlarıyla gerçekten Bartın'ın ihtiyacı olan bir üniversiteye kavuşmuş olduğunu görmek açıkçası mutluluk verici. Umarım öğrencilerimiz de bu açıdan bakıp, aynı ilde yaşayıp aynı ildeki üniversitesinden faydalanmayı düşünürler. Biz de öğretmenleri olarak onlara tavsiyelerimizi ileteceğiz." dedi.

Gayet donanımlı bulduk
Köksal Toptan Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Fatma Ceylan da öğrenciler açısından oldukça faydalı öğrenim alanlarının olduğunu vurgulayarak "Gördüğüm kadarıyla alt yapı ve teknolojik yapı gayet güzel. Öğrenciler açısından oldukça faydalı. Sosyal imkanlar da gayet güzel ve buraya gelen öğrencilerin şanslı olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye edebileceğimiz donanımda bir yapı ve akademik kadro oluşturulmuş." ifadelerini kullandı. Şehit Ahmet Seçen Rehberlik Araştırma Merkezi, Rehberlik Bölüm Başkanı Volkan Atılgan ise düşüncelerini aktararak "Bartın Üniversitesi çok muazzam, çok beğendim. Son teknolojiye uygun, gayet donanımlı, gençlerin pırıl pırıl bir ortamda eğitim alacakları bir yer yapılmış, her şey düşünülmüş. Tebrik ederim ve hayırlı olsun diliyorum." diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi