ZONGULDAK'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Valilik önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, "Bugün öğretmenler olarak mutlu günümüz. Gerçekten sevinçliyiz. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Okumanın yaşı yok. Beşikten mezara kadar. Ben de bir sınıf öğretmeniyim ve halen sınıfımı ve öğrencilerimi özlüyorum. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Hayat boyu mutluluk, esenlik ve güzellikler diliyorum. Eğitime katkı sundukları için onlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisi öğretmenlikten emekli olan ve Zonguldak Belediye Başkanı seçilen CHP'li Muharrem Akdemir, "Bizim için önemli bir gün. Benim mesleğim gereği söyleyecek çok şeyimiz var aslında. Öğretmenlik en önemli camialardan bir tanesi. Öğretmenler velilerden teslim aldıkları öğrencileri vatan ve millet için bütün gücünü harcayan bir kitle. İyi insan, iyi vatandaş olabilmek için öğretmen arkadaşlarımız hiç ayrım yapmadan Atatürk ilke ve devrimlerini, inkılaplarını nakşetmeye çalışan bir ilkedir. Her meslek kendi içerisinde bir değerdir ve kaçınılmazdır. Ama öğretmenlerin elinde bir insan var ve bunu vatana ve millete hazırlıyor" diye konuştu.

Belediye Başkanlığı öncesinde sınıf öğretmeni olarak görev yaptığını belirten Başkan Akdemir, "Her iki mesleğin de ayrı önemi var. Çok büyük haz aldığım bir yerdi öğretmenlik. O saf ve tertemiz yavrular bizim için çok önemliydi. Benim için çok önemliydi ve onları özlüyorum. Belediyecilik halka hizmet birimi ve ayrı bir hizmet. Bizim Zonguldak'a bir vefa borcumuz vardı ve onun için bu görevi kabul ettik. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" şeklinde konuştu. Törenin ardından Güzel Sanatlar Galerisi'nde öğretmenler anısına düzenlenen serginin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Pusula Gazetesi