Çaycuma İlçe Milli Eğitim Büdürü İsmail Baş ile Şube Müdürü Muharrem Yol, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlerinin olduğu gün Galatasaray'ın Başakşehir ile oynadığı kritik şampiyonluk maçına gittiler.
Hafta boyunca yapılacak etkinliklerle ilgili resmi duyurular yapan Çaycuma İlçe Milli Eğitim Büdürü İsmail Baş'ın Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılını kutlamak yerine Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamaya gitmesi eleştirilere neden oldu.
Yayınladığı programda "19 Mayıs Pazar günü saat 21.00'de başlayacak Fener Alayı yürüyüşü için, Şehit Aydın Berber MTAL, Çaycuma Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çaycuma MTAL, Çaycuma TSO Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy MTAL ve Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi'nin meşale taşıyacak 10'ar öğrenci belirlemeleri ve ayrıca ilçe merkezindeki liselerden bir yönetici eşliğinde yürüyüşe katılacak 10'ar öğrencinin yürüyüşe katılmalarının sağlanması ve belirlenen öğrencilerin Atatürk Anıtı önünde meşaleleri ile birlikte hazır bulunmaları konusunda gereğini rica ederim" diyen Çaycima İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ın kendisinin etkinliklere katılmaması sorumsuzluk olarak nitelendirildi.
Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, "Bir bürokrat, devletin rotasının ne olduğunu bilen, toplumun ortak noktalarının ne olduğunu bilen, milletin haysiyetleri ile donanmış dava insanı demektir. Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Baş ve Şube Müdürü Muharrem Yol 19 Mayıs'ın 100'üncü yılındaki kutlamalarda iyi bir eğitim liderinin yapması gerektiği gibi ekibinin başında olacağına, soluğu Galatasaray-Başakşehir şampiyonluk maçında alıyor. Günlerden Pazar, tatil günü doğrudur. Galatasaray'ın şampiyonluk maçı buda doğrudur. Kişinin keyfiyeti ve zevkleri tartışılmaz, bu da doğrudur. Şimdi kefelerin birine şampiyonluk maçını koyuyorum, diğer tarafına bu ülkeyi vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk'ün yokluklar içinde Samsun'a çıkışının 100'üncü yılını. Kendi adıma söylüyorum yüz kere, bin kere alırım Türk bayraklarını koşa koşa kutlamalara, kortejlere katılırım. Seve seve 'İstiklal Marşını', '10. Yıl Marşını', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk'üz, Türkçü'yüz, Atatürk'çüyüz' sloganlarını göğsüm kabara kadara söylerim. Bu arada Çaycuma Milli Eğitim ve kamu çalışanlarının ve kamuoyunun bu durumu şaşkınlıkla ve üzüntü ile karşıladığını da belirtmek isterim. Ne diyordu Ulu Önder, "Beni görmek demek mutlaka yüzü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir" dedi.

Çaycuma İlçe Milli Eğitim Büdürü İsmail Baş ile Şube Müdürü Muharrem Yol'un ilçede 100. Yıl etkinlikleri varken İstanbul'a gitmek için Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli'den izin alıp almadıkları merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi