Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Kantarcı açıklamasında, "Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1928'de, Millet Mekteplerinin Başöğretmeni olarak ilan edildiği tarih olan 24 Kasım, Türkiye'de, 'Öğretmeler Günü' olarak kutlanıyor. Kurtuluş Savaşı kazanıldıktan sonra, ülkemizin gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşması için irfan ordusuna gereksinimi olduğunu söyleyen Başöğretmen Atatürk önderliğinde, büyük bir eğitim seferberliği başlatıldı. Laik ve çağdaş bir eğitimin en önemli ögelerinden biri olan eğitim birliğini sağlamak için çıkarılan kanunla tüm eğitim kurumları birleştirilerek Milli Eğitim Bakanlığına bağlandı. Kız ve erkek çocuklar arasında eşitliğin sağlanması için yoğun çaba sarf edildiği bu dönemde eğitim yaygınlaştırıldı, her alanda teknik eleman yetiştirmek için yeni okullar, üniversiteler açıldı. Eğitime ulusal kimlik kazandırmak için yoğun çaba içinde olunurken, Latin alfabesi kabul edilerek dünyayla kucaklaşma yolunda da hamleler yapıldı" dedi.

ÇOCUKLARIMIZIN YETENEKLERİYLEBİLGİ ALANLARINA DAYALI, ÇAĞDAŞ BİR SİSTEME İHTİYAÇ VAR

Kantarcı açıklamasında, "Hiç şüphe yok ki, bir ülkenin toplumsal değerlerinin oluşumuyla iktisadi kalkınması, çağın değerlerini ve bilgisini kucaklayan doğru bir eğitim politikası ile mümkündür. Ülkemizde sürekli eğitim sistemiyle oynanması, alanın ihtiyaçlarından daha çok ideolojik yaklaşımlarla müfredatta değişikliklere gidilmesi, doğru politikadan söz etmeyi imkansız kılmaktadır. Düzenlemelerin, eğitim örgütlerinin, bu alanda faaliyet gösteren kuruluşların fikri alınmadan yapılıyor olması yanlışların daha da artmasına neden olmaktadır. Ezbere dayalı sistem yerine çocuklarımızın yetenekleriyle ilgi alanlarına dayalı, anlamayı ve öğrenmeyi önceleyen çağdaş bir sisteme ihtiyaç duyulduğu açıktır. Önümüzdeki süreçte, bu ihtiyacın görülerek alandaki tüm kurum ve kuruluşların katkısı da alınarak en doğru çözümlerin bulunacağını ümit ediyorum" şeklinde ifadelere de yer verdi.

ÖĞRETMENLERİMİZ HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA KATLANIYOR

Başkan Kantarcı açıklamasını, "İçinde yaşadığımız virüs salgını sürecinde çocuklarımızın eğitimini aksatmamak için adeta çırpınan, her türlü fedakarlığa katlanarak ışık olmaya çalışan tüm öğretmenlerimize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Bunca sorun içinde, cumhuriyetin yeni nesillerini yetiştirme görevini fedakarca yürüten, her çocuğun üstüne kendi evladı gibi titreyen, cumhuriyet ışığından bir milim şaşmadan çağdaş Türkiye idealine doru yürüyen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden tüm eğitim emekçilerine Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek tamamladı.