Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kaymakam Serkan Keçeli'nin eşi Fatmagül Keçeli, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri Muhammet Atlı, Cengiz Yılmaz, Türk Eğitm Sen Çaycuma Temsilcisi Tarık Arslan, Belediye Meclis Üyesi Bahri Malakçı, Emlakcılar Derneği Başkanı Erol Ünlü ve çok sayıda öğretmen ve aileleri katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir şunları söyledi; "Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün fedakar öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıkları, yılda bir kez de olsa hatırlandıkları, sorunlarının gündeme geldiği konuşulduğu önemli bir gündür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk "Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır" siyerek öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır.

Ülkemizin her köşesinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde en zor şartlarda bile her türlü engeli aşarak insan yetiştiren, hayatlarını bu ülkeye adayan yüksek karakterli neslimizi, hayata ve geleceğe iyi şekilde hazırlayan, toplumun dinamiklerini harekete geçiren öğretmenlerimize hak ettikleri değeri her anlamda vermeliyiz.

Saygıdeğer öğretmenlerimiz; her türlü övgüye değer, vefakar meslektaşlarım, görevini hakkıyla yerine getiren siz değerli öğretmenlerimize millet olarak şükran ve minnet borçluyuz.

Bizim siz meslektaşlarımızdan en önemli beklentimiz öğretmenliği bir ideal olarak bir ülkü olarak benimsemenizdir. Her zaman ve her koşulda maddi ve manevi fedakarlık yaparak görevinizin ve mesleğinizin hakkını en iyi şekilde vermenizdir.

Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi, aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, bizleri yetiştiren emektar öğretmenlerimize de şahsım ve devletimiz adına saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle saygılar sunuyorum". Adaylığı kalkan öğretmenler adına konuşmayı Gamze Billur gerçekleştirerek adaylığı kalkan çok sayıda öğretmen yemin etti.

İlçedeki çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan koro birbirinden seçkin eserleri seslendirerek büyük aşlık aldı. Son olarak emekliye ayrılan öğretmenlere Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından şilt verildi.

Editör: Pusula Gazetesi