Aşkar yaptığı açıklamada "Öncelikle 2020-2021 eğitim öğretim yılı ilimize ülkemize ve tüm eğitim camiasına hayırlı olsun diyerek başlamak istiyorum. Birçok platformda yaptığımız açıklamalarda hem ülkemizde hem de şehrimizde eğitimin en büyük sorununun öncelikle öğretmen açığı olduğunu ifade ettik. Öğretmen açığı olan bir eğitim öğretim ortamının sağlıklı ilerlemeyeceğini ve öğretmenin tüm eğitim sistemlerinin işleyişinde merkezi öneme sahip olduğunu belirttik. Gelinen noktada Bakanlığımızın yirmi bin öğretmen atamasını memnuniyetle karşılıyoruz ,ancak bir taraftan da öğretmen eksikliğinden kaynaklanan sorunların bir an önce giderilmesini istiyoruz."
Süreç, Alternatifli Eğitim Modellerine İhtiyaç Duyulduğunu Göstermiştir
"Koronavirüs pandemisi, eğitim alanını doğrudan ve dolaylı olarak birçok şekilde etkilemiş ve eğitimde sürekliliğin her koşulda sağlanması için köklü reformlara ve stratejik planlamaya ve alternatifli modellere ihtiyaç duyulduğunu göstermiştir.
Aşkar, okullarımızın ve öğretmenlerimizin süreci yönetme ve alternatiflere yönelme noktasında önemli bir görevi üstlendiklerini belirterek şöyle konuştu;
"İnşallah dünyadaki bu Covid-19 süreci sona erer ve bütün öğretmenlerimiz tüm öğrencilerimiz tekrar eğitim-öğretime kaldığı yerden devam eder.
Aşkar, öğretmene öğrenciye ve doğal olarak eğitime yakışan yer okuldur" dedi.
Öğretmen Doluluk Oranımız % 92 Oldu
Kamuran Aşkar, "Bize Zonguldak eğitimi sorulduğu zaman gün gelmesin ki içinde öğretmen eksiği geçmeyen cümle kurmayalım.
Mutlulukla ifade ediyorum ki son yapılan öğretmen atamasında Merkez ilçeye 127, Kozlu'ya 23, Ereğli'ye 79, Kilimli'ye 39, Çaycuma'ya 80, Alaplı'ya 39, Gökçebey'e 26, Devrek'e 28 öğretmenimizin ataması yapılmış ve böylece ilimize 441 genç öğretmenimiz atanmıştır. Son rakamlarla birlikte ilimizdeki öğretmen doluluk oranı % 92 olmuştur. Bu son derece sevindirici bir durumdur elbette. Artık bu şehrin eğitim seviyesini yükseltmek, bu şehrin eğitim başarısından bahsettirmek zamanıdır. Artık mazeretimiz kalmadı. Artık Zonguldak'a yakışan eğitim anlayışını getirme zamanıdır." diyen Aşkar, aynı zamanda hem ilde hem de ilçelerimizde yaşanan görev değişimleriyle Milli Eğitim Müdürlüklerinin de daha işlevselleştiğini, dinamikleştiğini ve süreçleri yönetebilecek bir özellik kazandığını ifade etti.

Görevlerine başlayan genç öğretmenlerimizle eğitim ordumuzun daha da güçlendiğini belirten Aşkar, Ülkemizin bu cennet köşesinde kutsal görevlerine başlayan öğretmenlerimizi kutladı. Atamaların çocuklarımıza, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Kamuran Aşkar, ülkemizin yarınlarını yeni atanan genç arkadaşlarımızla birlikte daha da aydınlatacağımıza inanıyorum. Bu kutsal görevlerini yerine getirirken, öğretmenlerimiz karşılaşabilecekleri sorunlarda bir ve beraber olduğumuzu, örgütlü olmanın gücünü ve yanlarında her zaman birilerinin olduğunu bilmeliler. Biz hep onlarlayız. Bu şehre değer katmanın kaygısı içindeyiz, dedi.
Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum
Kamuran Aşkar; "Şehrimizi ve okullarımızı öğretmenlerimizle buluşturan başta Bakanlığımız olmak üzere, milletvekillerimize, Sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorm. İnşallah zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz ve özlenen eğitimi Zonguldak'ımıza getireceğiz" dedi.