Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) Doçent Doktor olarak görev yapan Olcay Y., (52) iddiaya göre aynı üniversitede öğrenim gören 20 yaşındaki öğrenciye küfür ettikleri için önce 'kafanızda ıstakayı kırarım' dedi, ardından da kafa attı. Burnunda ezilme meydana gelen öğrenci, Doç. Dr.'dan şikayetçi oldu.

Olay, kent merkezindeki Öğretmenevi'nde meydana geldi. İddiaya göre; BEÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyan Enes Döngelli, (20) sınıftaki arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek için Öğretmenevi'nin içerisindeki kafeye gitti. Taş okeyi oynayan ve BEÜ'de öğrenci olan Kadir Arda Arslan (20), yanlış taş atınca küfür etti. O esnada eşiyle birlikte yan masada oturan ve BEÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev yapan Doç. Dr. Olcay Y., öğrencilere dikkatli konuşmalarını söyleyerek yanlarına geldi. Arslan'ın kulağını çeken Olcay Y., gençlerin özür dilemesine rağmen kulağını çekmeye devam etti ve 'Kafanızda ıstakayı kırarım' dedi. Masada oturan diğer üniversite öğrencisi Enes Döngelli, Doç. Dr. Olcay Y.'nin kolundan tuttu. Olcay Y., ile Enes Döngelli arasında itişme yaşandı. Daha sonra Doç. Dr. Olcay Y., Enes Döngelli'ye kafa attı. Burnu kanayan ve ezilen genç, darp raporu alarak Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Soğuksu Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu.

Olayı anlatan Enes Döngelli, "Arkadaşlarımızla okey oynuyorduk. Kalabalıktı. Arkadaşım yanlış taş atınca istemsizce küfür etti. Yan masada oturan bir kişi arkadaşımın kulağını çekti. Bize küfür etmememiz yönünde bir şeyler söyledi ve ıstakayı kafanızda kırarım dedi. Biz özür diledik zaten, defalarca özür dilememize rağmen arkadaşımın kulağını çekmeye devam etti. Bende arkadaşımın kulağını bırakması için kolunu tuttum. Özür dilediğimizi söyledim. Daha sonra elini yumruk şeklinde yaparak yanağımı ittirdi. Ben de kendimi savunmak için ittim. Daha sonra üzerime geldi ve bana kafa attı. Daha sonra oradaki diğer vatandaşlar bizi ayırdı. Üniversitede ders veren bir hocanın böyle bir şey yapması hoş değil. Siz kime güveniyorsunuz, neyinize güveniyorsunuz şeklinde ithamlarda bulundu bize. Yanında eşi varmış. Biz defalarca özür dilememize rağmen bu olay gerçekleşti. Hastaneye gidip darp raporu aldım. Burnumda ezilme olduğu söylendi. Kanamıştı zaten. Şikayetçi olduk" dedi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi