ZONGULDAK'ta emekliye ayrılacak olan 38 yıllık sınıf öğretmeni 59 yaşındaki Makbule Şahin, öğrencilerine son kez karne vererek veda ederken gözyaşlarını tutamadı. Öğrencilerden bazıları da gözyaşı döktü.
2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlayarak karne alan öğrenciler tatile çıkmanın sevincini yaşadı. 289 öğrencinin eğitim gördüğü Mithatpaşa İlkokulu'nda 88 öğrenci mezun oldu. Öğrencilere karneleri sınıflarda öğretmenleri tarafından verildi. Öğretmenlerinin elini öperek karnelerini alan öğrenciler, heyecanla notlarına inceledi. Takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler sevinç yaşadı.


Seneye başka okullarda eğitimlerine devam edecek 4/B sınıfında ise hem sevinç hem hüzün vardı. Emekliye ayrılacak olan öğretmen Makbule Şahin, öğrencilerine son kez karne vererek veda etti. Mezun olan öğrencilerine cübbe giydiren Şahin, veda konuşmasında öğrencilerine hitap ederek, "Bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki biz öğretmenleriniz ve sevgili aileleriniz ihtiyacınız olduğunda yanı başınızda olacaktır" dedi.
Makbule Şahin ile bazı öğrenciler ve aileleri bu sırada gözyaşlarını tutamadı. Şahin, ağlayan öğrencilerine sarılarak teselli etti. Veliler, emekliye ayrılacak Şahin'e çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Pusula Gazetesi