Zonguldak'ın hafızası, eğitimci, spor adamı, Mehmet Çelikel Lisesi ve TED Zonguldak Koleji'nin efsane müdürü Canpolat Pamay, sadece bir öğretmen ve okul müdürü değil, binlerce öğrencinin de yaşam koçu olmuştu. Vefat ettiği 91 yaşına kadar Zonguldak'a emek veren Pamay, son dersini dün verdi.

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, 24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal başta olmak üzere; siyaset, iş, sanat ve spor dünyasından öğrencilerinin omuzlarında uğurlanan Pamay'ın ardından konuşanlar, hatıralarını paylaşarak, "Onun gibi bir öğretmen daha gelmez" yorumunda bulundular.

Zonguldak'ta 91 yaşında vefat eden ve öğrencileri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve 22-23-24'üncü Dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, 24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal da olan emekli müdür ve beden eğitimi öğretmeni Canpolat Pamay, 32 yıl görev yaptığı okulda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Hayırseverlerin bağışlarıyla 1938 yılında Türkiye'nin ilk bağış okulu olarak hizmete giren Mehmet Çelikel Lisesi'nde 1954-1986 yılları arasında beden eğitimi öğretmenliği ve müdürlük yapan Canpolat Pamay, 4 yıl da TED Zonguldak Koleji'nde çalıştıktan sonra 1990'da emekliye ayrıldı. Adı, 32 yıl görev yaptığı Mehmet Çelikel Lisesi'ndeki konferans salonuna ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan spor salonuna verilen Pamay, emekli olduktan sonra da sporla ilgilenmeye devam etti. Yetiştirdiği öğrenciler ve yaptığı çalışmalarla "Eğitim Dede" olarak bilinen Pamay, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede önceki gün vefat etti.

ÖĞRENCİLER KARANFİL ATTI

Pamay için 32 yıl görev yaptığı Mehmet Çelikel Lisesi önünde tören düzenlendi. Pamay'ın biyografisinin okunmasının ardından dua edildi. Eski öğrencilerinin son yolculuğunda yalnız bırakmadığı Pamay için lise öğrencileri de okulun pencerelerinden karanfiller attı. Bazı öğrencilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CENAZEYE TOPTAN VE HABERAL DA KATILDI

Törenin ardından Pamay'ın cenazesi, Hz. Ali Acılık Camisi'ne götürüldü. TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24'üncü Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Zonguldak eski Belediye Başkanları Secaattin Gonca ve Yüksel Aytaç, Kozlu eski Belediye Başkanı Ali Bektaş, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Atatürk Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Hasan Tosun, Zonguldakspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Marangoz, Mobilyacılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri, dernek ve oda temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı yöneticileri, Mehmet Çelikel Lisesi'nde görev yaptığı mesai arkadaşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğle vakti, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Canpolat Pamay'ın cenazesi, Asri Mezarlık'ta sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Pusula Yayın Grubu olarak, değerli Büyüğümüz Canpolat Pamay'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

CANPOLAT PAMAY KİMDİR?


Canpolat Pamay, babası Ahmet Pamay'ın Ermenek Kaymakamı olduğu 1925 yılında Konya'da doğdu. Annesi Fatma Pamay da eğitimci olan Pamay, babasının Mersin Vali Yardımcısı olduğu dönemde, Edirne Lisesi'nde yatılı okudu. Mersin'de lise olmaması üzerine, Edirne Lisesi'nde müdür yardımcısı olan eniştesinin çağrısıyla Edirne'ye gelen ve 1946 yılında liseden mezun olan Pamay, lisenin voleybol, futbol, hentbol takımlarında ve Edirne Karmasında oynayıp bu ekiplerle başarıdan başarıya koştu. Edirne o dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra sporda en başarılı il idi. 1949 yılında Iğdır Ortaokulu'na beden eğitimi öğretmeni olarak atanan Pamay, 1950'de eş durumundan Zonguldak'ın Devrek ilçesine tayin oldu. 1954 yılında Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi'ne geçen Pamay, bu okulda 32 yıl hizmet verdi. Pamay, aynı dönemde TED Koleji Müdür Başyardımcısı ve fahri olarak da Beden Terbiyesi Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Canpolat Pamay, 1969-72 yılları arasında Batı Trakya'da görevlendirilip Gümülcine Türk Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yaptı ve aynı zamanda ülkenin önde gelen izci liderlerinden biri oldu. Zonguldak halkı; meslektaşları tarafından "Bir Eğitim Şövalyesi", "Zonguldak'ın Can Babası" olarak tanınan ve yüzlerce milli sporcu yetiştiren Pamay'a vefa borcu olarak kentteki spor salonuna ve Mehmet Çelikel Lisesi'nde yeni yapılan konferans salonuna adı verildi.

Canpolat Pamay yaşantısını Pusula TV mikrofonlarına anlatmıştı... İşte o görüntüler.


Duayen Eğitimci Can Polat Pamay paylaşan: pusula67televizyonu

Editör: Pusula Gazetesi