Çakraz Şehit Ahmet Telli Ortaokulunda öğretmenlik yapan Büşra Çalışkan, maaşının yaklaşık üçte birini sokak köpeklerine harcıyor. Okuldaki yemekhaneden arta kalan yiyeceklerle de Çakraz'daki yaklaşık 50 köpeği besleyen Çalışkan, 15 öğrencisinin de kendisine yardım ettiğini ifade etti. Çalışkan, "Ben Amasra'daki ve Çakraz'daki sokak köpekleri için kendi imkanlarımla bir şeyler yapmak istedim. Amasra Kaleşah ve Amasra merkezdeki Köpekler için mama siparişi veriyorum, ayda büyük boy 10 paket mama yetmiyor. Bunların giderlerini maaşımdan ödüyorum. Bir nevi Amasra ve Çakraz daki köpeklere annelik yapıyorum. İlk başlarda tek başıma olduğum için çok zorlandım ancak zaman içerisinde öğrencilerimin bana gönüllü olarak destek olmaları üzerimdeki yükü ortadan kaldırdı. Yaz tatillerinde ve on beş tatilde ben olmadığım zaman bu köpeklerin aç kalacağını söylüyorlardı ancak öğrencilerim ben yokken bile köpekleri sahiplendi, onları aç bırakmadılar" dedi.
Her gün okuldaki yemek artıklarını toplayarak köpeklere götürdüğünü anlatan Çalışkan, "Çakraz'daki köpekler okula gelen taşımalı eğitimin yemeklerinden artanlar ile besleniyor. Her gün bu yemek artıklarını toplayarak arabama koyuyorum, öğrencilerimle Çakraz girişine geliyoruz. Köpeklerimiz her gün aynı saatte burada bizi bekliyorlar. Çakraz'daki köpeklerin karnını doyurduktan sonra ben öğrencilerimi evlerine bırakıyorum, sonra Amasra'daki köpekleri doyurmaya gidiyorum. Maaşımın nereyse yarısı mama, veteriner hizmetlerine gidiyor ama ben memnunum, öğrencilerim köpekleri çok seviyor, onlar da memnun" dedi.
6. sınıf öğrencisi Onur Ege Arıcıoğlu, İlayda Şebnem Doğan ve yedinci sınıf öğrencisi Yonca Demir ise, "Öğretmenimiz sokak köpeklerine sahip çıkarak bizlere örnek oldu, biz de köpekleri çok seviyoruz. Köpekleri insanlar sevmediği için köpekler de insanları sevmiyor. İnsanların yaptıkları kötülükleri köpekler yapmıyor. Bunun için köpekleri biz çok seviyoruz" dediler.

Editör: Pusula Gazetesi