Enerjinin farklı alanlarında faaliyet gösteren Aksa Grup Şirketlerinin Mart ayında başlattığı "Enerjimiz Yarınlara" adlı sosyal sorumluluk projesinin 13'üncü durağı Zonguldak oldu. Ereğli'deki Bayat köyünde bulunan Bayat Ortaokulu'nu ziyaret eden Aksa Enerjimiz Yarınlara ekibi, öğrencilere kapsamlı bir enerji eğitimi verdi. Zonguldak'tan sonra bu hafta içerisinde Düzce ve Bolu'yu ziyaret edecek olan ekip, yıl sonuna kadar Türkiye'nin dört bir yanındaki köy okullarında okuyan 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye'nin en köklü enerji grubu Kazancı Holding çatısı altında yer alan Aksa markalı grup şirketleri, "ENERJİMİZ YARINLARA" ismiyle başlattıkları sosyal sorumluluk projesinin on üçüncü ayağında Zonguldak'taydı. 14 Ekim Pazartesi günü Zonguldak, Karadeniz Ereğlisi'ndeki Bayat köyünde bulunan Bayat Ortaokulu'nu ziyaret eden Aksa ENERJİMİZ YARINLARA ekibi, öğrencilerle bir araya geldi. Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör çalışanlarından oluşan ekip, kendi faaliyet alanlarının yanı sıra enerji kaynakları, enerji verimliliği, tasarruflu enerji kullanımı, enerji okur yazarlığı, temiz enerji kavramı ve enerji üretimi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

YIL SONUNA KADAR 2 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör tarafından ortak yürütülen "ENERJİMİZ YARINLARA" projesiyle, grup şirketlerinin Kurumsal İletişim ekipleri gönüllülük esasıyla Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak, ilçe ve köylerdeki ortaokullarda enerji eğitimleri vermeye devam edecek. Bu proje ile yıl sonuna kadar 2 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

ENERJİDEKİ UZMANLIKLA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİMLER

Eğitimler boyunca Kazancı Holding'in Aksa Grup Şirketleri, faaliyet alanlarını çocukların anlayabileceği basit bir dille anlatarak; kullandığımız enerjinin üretimini, kullanım alanlarını ve değerini kapsamlı bir şekilde aktarma fırsatı buldu. Eğitimlerde, doğal gazın kullanım alanlarından jeneratörün çalışma prensibine, elektrik tarihinden bilinçli elektrik kullanımı ve enerji üretimine dair birçok konu işlendi. Ayrıca, eğitimde işlenen konuları eğlenceli oyunlar ve uygulamalarla pekiştirmek amacıyla, Aksa markasına özel olarak geliştirilen enerji temalı bir matematik oyunu ve çeşitli deneylerden oluşan eğitici etkinliklerle öğrenciler keyifli bir gün geçirdi. Etkinlik sonunda öğrencilere; projeye özel olarak hazırlanan Enerji Ansiklopedisi, çeşitli kırtasiye gereçleri ve sırt çantası hediye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi