Zonguldak'ın Ereğli İlçesindeki, Cumhuriyet Ortaokulunun 5. Sınıf öğrencileri, "Bisiklet Sürüş" etkinliği gerçekleştirdi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde ilk kez uygulanmaya başlanan yarıyıl tatili arasında okullardaki bir haftalık ara tatilde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca gönderilen genelgede, "tatil süresinde okulların çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmesi" talimatı verildi. Bu kapsamda, Cumhuriyet Orta Okulu'ndaki İngilizce Öğretmeni Hakan Karaorman'ın projesiyle, okulun 5 sınıfındaki 80 kadar öğrenci ve velileri, İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı'nda bir araya geldi.

Karaorman rehberliğinde, okuldaki 5 İngilizce Öğretmeni eşliğinde, bisikletleriyle Anıt önünden hareket eden başlarında kask ve ellerinde eldiven bulunan öğrenciler ile velileri, Kandilli yolu güzergahında Kırmacı (Kemer) Mahallesinden, dönüşlerinde, İstasyon Caddesindeki Cemile Tatoğlu Ana Okulu karşısında bulunan yeşil alanda kısa süreli mini piknik etkinliği yaptılar. Kısa dinlenmenin ardından, Sahil bandına geçen kafile Uzunkum Caddesi (Erdemir Ofis Binası önü) dönüş yaparak tekrar Anıt önüne geldiler.

Editör: Pusula Gazetesi