Yenişehir Anıt meydanında toplanan öğrenciler bisikletleri ile birlikte kent meydanına kadar pedal çevirdi. Öğrenciler üzerlerine yapıştırdıkları 'Pedallarımız Kardemir Karabükspor için dönüyor' yazıları ile ligde ekonomik olarak zor günler geçiren Karabükspor'a sahip çıkılması için destek turu attı.
Kent meydanında son bulan etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İl Öğrenci Meclisi Başkanı Melihhan Karail, Süper Ligden düşme tehlikesi ile karşı karşıya gelen Karabükspor'a sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi.
"Mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler vardır ve yapmalıyız" diyen Karail, "Bir şey yapmak bir şey yapmamaktan hep daha iyidir. Karabük merkez okul öğrenci meclisi olarak pedallarımızı Karabükspor için çevirerek, Süper Lig takımımıza sahip çıkacağımızı göstermek istedik. İkinci eğitim öğretim yılının başlaması ile öğrenci arkadaşlarımız arasında destek kampanyası da başlatacağız. Pankartlarımız ve dövizlerimizle statta takımımızın yanında olduğumuzu göstereceğiz. Eflani'den Yenice'ye kadar tüm öğrencilerin kararlıdır. Bizim katkılarımızla kulübümüzün açığını tamamlayamayacağımızı elbette biliyoruz. Ama biz kendi çabamızla yapabileceğimizi yapmak suretiyle Karabük'ün dinamiklerini ve toplumun tüm kesimlerini seferber olmaya davet ediyoruz. Karabük isterse takımı ligde tutar" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse ise, öğrencileri merkeze alan bir eğitim anlayışını hakim kılmak istediklerini belirterek, "Öğrencilerimizi, karar alan ve aldıkları kararları uygulayarak sorumluluklarını takip eden bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Geleceğin güçlü liderlerin yetişmesine katkı sağlamak için okullarımızda sınıf temsilciliğinden okul öğrenci meclis başkanlığına ve il Öğrenci meclisine kadar olan tüm öğrenci örgütlerini Karabük'te sürekli aktif halde tutuyoruz. Geçen yıl ve evvelsi yıl Suriye'deki muhacir vatandaşların sorunları ile ilgilenildi, bu yıl ise öğrencilerimiz ana tema olarak Karabükspor ele alındı. Bu kararlar tamamen öğrencilerimizin kendilerine ait kararladır. Onların kendi aralarında düşünüp, geliştirdiği kararlardır. Biz sadece ilgili makamlarla görüşmeleri yaparak altyapı oluşturuyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi