Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Okullarda Bağımlılığı Önleme Projesi " kapsamında Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, skeçlerden, rap şarkılardan, oratoryo ve slayt gösterisinden oluşan bir program hazırlayarak okul öğrencilerine sundu. Kızılca Ortaokulu ile Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Ortaokulu ve Dağlıca Ortaokulu'na giderek 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine de program sunuldu.

Büyük beğeni alan programda amaç; özenti ile başlanan tüm zararlı alışkanlıklardan uzak durmanın ve bilinçli olmanın önemini vurgulamaktı. "Ah Teknoloji" isimli skeç güldürerek, "Bisiklet" isimli skeç ise düşündürerek mesajını vermekteydi. Rap şarkılar da hem mesaj verdi hem de eğlendirdi. "Yeşilay" isimli oratoryoda öğrenciler seyirciler arasından kalkarak metinlerini söylediler ve oldukça dikkat çekti. Slayt gösterisinde ise bağımlılık çeşitleri, zararları belirtilerek bunların yerine yapılabilecek spor, tiyatro gibi etkinliklerin önemi vurgulandı.

Dağlıca Ortaokulu' nun bahçesinde öğretmenler ve öğrenciler ile futbol, voleybol maçı yapılarak unutulmaz anılar yaşandı.

Editör: Pusula Gazetesi