Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sürücüsünün geri manevra yaptığı öğrenci servisi yolun karşısına geçmeye çalışan yaşlı kadına çarptı. Kazada yaralanan yaralı kadın ambulansla özel hastaneye kaldırıldı.

Kaza Müftü Mahallesi Filtepe Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Hakkı A. (25) idaresindeki 67 S 8004 plakalı öğrenci taşımacılığı yapan minibüs geri manevra yaptığı sırada yolun karşısına geçmeye çalışan Ayşe Kalaycı'ya (80) çarptı. Kazada yaralanan kadının yardımına koşan çevredeki vatandaşlar, bilincini açık tutmak için kendisini sürekli sorular sorarak konuşturmaya çalıştı. Öğrenci servisinin sürücüsü Hakkı A. minibüs ile çarptığı kadının başından bir an olsun ayrılmadı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi burada yaptıktan sonra ambulansla özel hastaneye kaldırdı. Ayağında ve vücudunun bazı yerlerinde kırıklar oluşan talihsiz kadının hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Minibüs ile geri manevra yaparken aynalardan baktığını ve kimseyi görmediğini anlatan sürücü Hakkı Akçasoy, vatandaşların bağırması üzerine durduğunu söyledi.

Sürücü ifadesinin alınması için Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, savcılık kaza ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi