ZONGULDAK'ta 7 aylık iken ikiz kardeşiyle birlikte dünyaya gelen 10 yaşındaki Bayram Alan, duymak ve konuşmak istiyor. Bayram Alan ve ikiz kardeşi Bahar Alan, 2007 yılında 7 aylık iken dünyaya geldi. 3 ay kuvözde kalan Alan kardeşler daha sonra taburcu oldu. Anne Hülya Alan, çocukları 2 yaşına geldiğinde oğlu Bayram'ın duymadığını fark etti. Doktora giden anne Alan, şimdilerde çocuğunun duyması ve konuşması için gerekli olan ameliyat parasını bulmaya çalışıyor.

"EŞİM ÇOCUKLARI İSTEMEDİ, AYRILMAK ZORUNDA KALDIM"

Eşinden çocuklarını doğurmasını istemediği için ayrıldığını ve İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü'nden aldığı 1000 TL yardımla geçimini sağladığını belirten 40 yaşındaki anne Hülya Alan, "Çocuklarım ikizler, 7 aylık iken doğdular. 2 yaşına geldiklerinde oğlum Bayram'ın duymadığını fark ettik. Eşimden 10 yıl önce ayrıldım. Çocukları doğurmamı istemedi, aldıralım dedi. Ben de kabul etmedim ve baba evine geldim. Ben sadece oğlumun konuşmasını istiyorum. Bana anne desin başka da bir şey istemiyorum" diye konuştu.

"AMELİYAT İÇİN 50 BİN TL İSTEDİLER"

Devlet hastanesi dahil bir çok hastanede Beycuma Hamza Halit Sülün İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi olan oğlu Bayram'ı tedavi ettirmeye çalıştığını belirten Hülya Alan, "Oğlum duymuyor, konuşamıyor. Devlet hastaneleri de dahil bir çok hastaneye gittim ancak bir netice alamadım. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Orada tedavisinin mümkün olduğunu, ameliyat olması gerektiğini ve bir cihaz takılması gerektiğini söylediler. Bunun için de 50 bin TL para istediler. Benim bunu ödemeye gücüm yok. Ben zaten devletin yardımıyla geçiniyorum. Çocuğum için yardım istiyorum" dedi.

1 YIL İÇERİSİNDE AMELİYAT OLMAZSA BİR DAHA NE DUYACAK NE DE KONUŞACAK

"Devlet hastanelerine gittim ancak bir çare bulamadık. Devlet karşılamıyor cihazı. Eğer 1 yıl içerisinde bu tedaviyi yaptırmazsak çocuğum ne duyabilecek ne de konuşabilecek" diyan Anne Alan, şöyle devam etti; "Bayram okulunu çok seviyor, başarılı da bir öğrenci. Ben onun okumasını istiyorum. Anne demesini istiyorum. Hacettepe Üniversitesi'ne gittiğimde ameliyatı devletin karşılamadığını ve 50 bin TL istediklerini söylediler. 2 yıldır uğraşıyorum. Ben sadece çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum, başka da bir şey istemiyorum. Eğer ameliyat olursa hem konuşacak hem de duyacak. Babaları 10 yıldır yok. Babalarını hiç görmediler. Tek derdim oğlum, başka bir şey istemiyorum. Bir iş adamının veya devletimizin yardımını istiyorum." İkiz kardeşi Bayram'ın konuşmasını ve kendilerini duymasını istediklerini belirten 10 yaşındaki Bahar Alan, "Kardeşimin duymasını, herkes gibi bizim gibi konuşmasını istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi