22 Aralık - 20 Ocak arasında doğanlar Oğlak burcudur. Satürn gezegeni tarafından yönetilirler. Otoriter ve çalışkanlıkları ile bilinirler. Kafaya koyduklarını er ya da geç yaparlar.
Oğlak burcu olan insanlar, inanılmaz kararlıdır. Güçleri ve çeşitli yaşam zorluklarına karşı dirençleri ile bilinirler. Oğlak, ister kadın ister erkek olsun, güç ve ruhun somutlaşmış halidir.
Bu yönetici ruhun baş edemeyeceği bir görev yoktur. Aynı zamanda, gururlu ve kendinden eminlerdir. Bu da sık sık başkalarıyla çatışmalara ve sevdikleri ile ilişkilerde yanlış anlaşılmalarına neden olur.
Oğlak burcunun bir zayıf özelliği vardır: dış dünya ile temas kuramama...
Genelde sevgilerini gösteremezler. Kalabalık ortamda bulunmaktan nefret ederler. Yeni insanlarla tanışmak onları çok sıkar.
Genellikle Oğlak burcu, onu anlayabilen, seçilmiş insanlardan oluşan oldukça az sayıda kişiden memnun olur.
Oğlakların özellikleri, muhafazakar olarak doğduklarını, ailenin ve içinde yaşadıkları toplumun mevcut ahlaki ilkelerine çok değer verdiklerini göstermektedir. Gelenekler ve ahlaki kısıtlamalar, dünyevi insanın güç arzusunu tam olarak göstermelerine izin vermeyen tek kısıtlayıcı güç haline gelir.
Dünyadaki en acımasız diktatörler Oğlaktır. Çünkü kalplerinde gerçek fırtınalar kopar.

Oğlak Burcu Erkeği

Dışarıdan sakin hatta inanılmaz derecede sakin olan bu dünyevi adam, hayattan ne istediğini açıkça bilir ve sistematik olarak hedefine doğru ilerler. Oğlak erkeğinin karakterizasyonu, olağanüstü bir irade gücüne sahip olduğunu gösterir.
Tüm Zodyak çemberinin en disiplinlisidir. Oğlak adamı yenilmezdir, tartışmak imkansızdır, çünkü ikna olmuştur: kendi düşüncesi tek doğrudur. Oğlak burcu erkeğinin asıl görevini kamuoyu tarafından tanınmaktır ve kariyerinde sadece insanlara yardım etme hevesi ile yükseldikçe yükselir.
Güç, para ister ve bu onun için boş bir ifade değildir. Hayatta hiçbir şey başaramayan Oğlak nadirdir, çünkü bu insanlar yoldan sapmaz.
Aynı zamanda Oğlak burcu erkeği kurnazlığı sevmez; kendisi o kadar doğru ve dürüsttür ki, herhangi bir konuda en zor işi tercih eder. Oğlak erkeğinin karakterizasyonu onun güvenilirliğine yüzde yüz inanmanız gerektiğini gösterir.

Romantik hayallerinde bile oldukça somut nesneler sunar ve sadece almayı düşündüğü şey için çabalar. Seçilen kişi ile bir bağ kurar ve asla bırakmaz, seçilen kişi de bırakılmak istemez. Oğlak dürüst ve açık olacaktır. Size hayaller anlatmaz, sadece planlarını anlatır. Romantizmi bile gerçekçidir. Ancak sizin için başarmak istediği her şeyi size anlattığı gibi yapacağından emin olabilirsiniz.

Oğlak Kadınının Özellikleri
Hiçbir burç oğlak kadını kadar bağımsızlık arzusuna sahip olamaz. Bu kadın pratikliğin, kararlılığın somutlaşmışıdır.

  • Oğlak kadınının karakterizasyonu, bu hanımın işinde çok çalışkan olduğunu ve özel yetenekleri olmasa bile herkesi aşmaya çalıştığını gösterir.
  • Oğlak burcunda doğan kadınların çoğu çok çekici, yıllar geçtikçe güzellikleri daha da parlaklaşan kişilerdir.
  • Oğlak kadınının karakterizasyonu, ebeveynleri ile çok samimi ilişkilerden dolayı çocukluğunda oluşan çok sayıda kompleksin varlığını gösterir. Bu kadın tüm hayatı boyunca onları aşmaya çalışır ve tabiatı gereği en kolay yolu seçmez.
  • Yıllardır, tüm sorunların sıkı çalışma ve toplumda iyi bir pozisyona ulaşılması ile çözülebileceğini düşünür. Oğlak burcu kadını, tüm güçlerini kariyer gelişimine yöneltir.

Ancak Oğlak kadınının ailesi kutsal olacaktır. Sevgi dolu bir koca ve çok seveceği çocuklarına nasıl bir anne ve iş kadını olunur göstermek ister.
İnanılmaz çabalarla elde etmeyi başardığı para ve otorite ile çok mutlu olur ve ev yaşamında da oldukça evcimendir.
Oğlak burcu kadını, iletişimde açıklık ve dürüstlük ister. Hiç kurnaz değildir, hiç kötü niyetli değildir, herkesi kendi gibi mükemmel sanar ve hiç böbürlenmez. Buna ek olarak, hayattaki her şeyin buna değdiğine içtenlikle inanır.
Eğer bir şeyi kolayca elde edecekse, o şeyi istemez. Sonrasında büyük zorlukların ortaya çıkacağına inanır. Gelecekte zorluk çekmektense şimdi zorluk çeker, ilerde sefa sürer.
Bu çok güçlü bir kadındır ve erkeği de mutlaka ondan güçlü olmalıdır. Maddi temeli zaten oğlak burcu kadını kuracaktır. Onu destekleyecek, dinleyecek birilerine ihtiyacı vardır ve mümkünse hiç eleştirilmemelidir. Bu onu çıldırtır.

Cinsel Uyumluluk

Oğlak genç yaşlarında en çok Boğa ve Başak ile anlaşır. Bu burçlar birbirlerine ihtiyaç duydukları dengeyi sağlar.
30 yaşından sonra Oğlak'ın en iyi ortağı Akrep olacaktır. Çünkü iş dünyasına, zekasına ve oğlakta olmayan kurnazlığa sahip olduğu için bu burçtan biri onu memnun edecektir.
40 yaşından sonra, Oğlaklar daha manevi hale gelir ve insancıl arzulara yaslanmaya başlar. Bunun için balık burcuna yönelir. Fedakarlık balıkların doğal eğilimidir ve onlar için mükemmel bir yol arkadaşı olacaktır.