Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, geçtiğimiz Şubat ayında Çatalağzı Termik Santrali'nden (ÇATES) çıkarılan işçilerin durumunu ve siyasetçilerin sonuç vermeyen arabuluculuk çalışmalarını hatırlattı.

ÇATES yönetimi, eylem başlatan 140 taşeron işçinin çalıştığı firma ile sözleşmesini bitirerek, aynı işçileri yeniden işe almamıştı. Mahkemeyi kazandıkları halde sahipsiz bırakılan ve işe iade edilmeyen ÇATES işçileri, siyasilerin kapılarını çalıyorlar.

AK Parti ve CHP Milletvekillerinin de devreye girdiği ÇATES'te yapılan tüm iyi niyet girişimlerine karşı sonuç alınamamış, ÇATES yönetimi adeta rest çekerek, bildiğini okumuştu.

Zor durumdaki işçilerin ziyaret ettiği MHP İl Başkanı Ayan, gösterilen duyarsızlığa tepki göstererek, "Gün geçmiyor ki, Zonguldak'ta sorunlar yaşanmasın... Sabahın erken saatlerinde ziyaretime ÇATES'ten işten çıkarılan bir heyet geldi. Sabırla dinledim. Bu arkadaşların çaresizliğini gördükçe, öfkelenmemek elde değil. Aylar öncesinden işten çıkarılan arkadaşlarımız, konuyu mahkemeye taşımış ve mahkemeyi kazanmışlar. İşbaşı yapmayı beklerken, işveren konuyu üst mahkemeye taşımış. Hukukun üstünlüğüne inandığımız ve sürecin yargıda olması nedeniyle sonucu beklemek gerekiyor. Canımızı acıtan hadise şudur: Bu şehirde doğmuş, büyümüşsün, fakat yabancı muamelesi görüyorsun. ÇATES yönetimine tavsiyemiz; vicdanınızı kaybetmeyin, beddua almaktansa, dualar alın. Düşmez, kalkmaz bir Allah'tır. Biz ne ağa babaları gördük, bir gecede batıp gittiler. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, arşiv tutmaya devam ediyoruz. Gün ola, harman ola..."

Editör: Pusula Gazetesi