FETÖ ile mücadele konusunda yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları ile dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni paylaşımında Ticaret Odaları, Borsalar, Esnaf ve Sanaatkarlar Birlikleri başkanlarını FETÖ konusunda temizliğe davet etti.

İŞTE KÜLÜNK'ÜN SON PAYLAŞIMLARI;

1-Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Birlikleri, Borsalar ve diğer odalar FETÖ ile mücadelede neden sessiz kalmaktadırlar? Neyi bekliyorlar?

2-Bazı oda başkanlarının FET֒cü üyelerini korumak için akla ziyan bahaneler bulduğu iddiaları doğru mudur. "Seçimle geldiler ne yapabiliriz?" diye bir mazeret olabilir mi?

3-FETÖ denilen yapı sadece kamu kurumlarına memur olarak mı sızmıştır? Oda başkanlarının [#]15Temmuz’dan ve OHAL'den haberi yok mu?

4-Bazı oda başkanlarının çıkar ilişkilerindeki kurum ve kişileri korumak için lobi ve baskı yapmaya çalışması [#]15Temmuz’u anlamamakla eşdeğer değil midir?

5-Oda başkanlarının FETÖ ile mücadelede gereken özeni göstermemesi bir “samimiyet krizine” yol açmaz mı?

6-Hangi illerdeki odaların FETÖ üyelerince yönetildiği ve odalarda ne kadar kontenjanları olduğunu kim, ne zamana kadar örtebilecektir? Neden duruyorsunuz?

7-Bazı odalarla bağlantılı üniversitelerde FETÖ üyelerine, Fatih Üniversitesi mezunlarına ve Bank Asya görevlilerine fazladan yapılan indirim yetkisini kim, ne amaçla vermiştir? Niye?

8-Yine bazı odalarda, hangi üniversite ve öğretim üyeleriyle proje yapılmıştır? Son 5 yılda oda kaynaklarının yağmalanmasına yol açan projeler ve proje ortakları kimlerdir?

9-FET֒cü odalar kadar hangi STK’lar bir yuvalanma ve operasyon merkezi olarak destek görmüştür? Kamusal alanın kontrol edilmesinde STK’ların rolü ve sorumluları kimlerdir?

10-FET֒cü STK’lara destek verenler, bina, kira, finans ve etkinlik sponsorluğu yapanlar kimlerdir? Bu desteğin siyasi ve finansal ayakları kimlerdir?

11-Oda, Borsa ve STK'ların finansal hareketliliğinde kimler yer almıştır. Kime ne amaçla hangi paralar ödenmiştir?

12-Oda, Borsa ve STK'ların yurtdışı fuar adı altında düzenlediği geziler hangi ülkelere ve ne amaçla yapılmıştır?

13-Ticaret ve Sanayi Odaları seçimlerini kimler organize etmiş ve belirleyici olmuşlardır?

14-Oda ve Borsalar üzerinden hangi dernekler kullanılarak himmet adı altında para toplanmış, para toplamaya aracılık eden kimlerdir?

15-Ne mutlu [#]milliirade’nin yanında duranlara ne mutlu [#]15Temmuz’u anlayanlara…

Editör: Pusula Gazetesi