Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un, “Suç duyurularında birinci olduk” açıklaması ile ilgili böyle bir açıklamaya sadece gülebileceğini söyledi.

AK Parti zihniyetinin Zonguldak halkıyla dalga geçtiğini ifade eden Başkan Ayan, bu açıklamanın hizmet edemediklerinin bir göstergesi olduğunu açıkladı. Tosun’un daha ciddi işlerle uğraşması gerektiğini ifade eden Ayan, “Çok üzüldüm, Zonguldak bunlarla uğraşmamalı, bunlarla meşgul edilmemeli. Bir şeyler yapıldıktan sonra biz de takdir ederiz” dedi.

MHP Genel Başkanlığı’na aday olmaya hazırlanan Meral Akşener’in Zonguldak’a gelmesiyle ilgili değerlendirme yapan Ayan, “Olağanüstü kongre sürecinde Zonguldak’a gelmeleri, teşkilatları yok sayarak, tanımayarak geldiğiniz zaman problem olur” diye konuştu.

“KEŞKE SIRALAMAYA ZONGULDAK’A VERDİKLERİNİZDEN DOLAYI GİRSEYDİNİZ”

Ayan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Böyle bir habere gülünür. Ne yazık ki, Zonguldak böyle bir duruma düşmüş. Bir iktidarın İl Başkanının aldığı teşekküre, uğraştığı işlere bakar mısınız? Şunları sormak lazım, siz 13 yıldır iktidarsınız, Zonguldak’a ne verdiniz? Keşke sıralamaya Zonguldak’a verdiklerinizden dolayı girseydiniz. AKP zihniyetinin Zonguldak’la nasıl dalga geçtiğini, nelerle meşgul olduğunu bunların bir göstergesidir. Arkadaşımız kendini saklayamamış. Hizmet edemediklerinden dolayı yapmış oldukları suç duyurularının sayısı kendilerinin başarısı olmuş. Çok üzüldüm, Zonguldak bunlarla uğraşmamalı, bunlarla meşgul edilmemeli. Bir şeyler yapıldıktan sonra biz de takdir ederiz. Sayın İl Başkanına daha ciddi şeylerle uğraşmasını öneriyorum. Sonuçta Türkiye’de bir özgürlük var. Kişi haklarına müdahale edilmemeli, hakaret varsa elbette bu şikayetlerin genel merkez düzeyinde yapıldığını biliyoruz. O dönemi hatırlıyorum, ilçe başkanlarının hepsinin ellerinde suç duyuruları bir yarış haline getirdiler. O yarışın sonunda da bir takdir almışlar. İşte Zonguldak’ın geldiği yer burası, halk bunlara çok dikkat etsin. Hükümetin yapmış olduğu hazırlıklara bakıldığı zaman Türkiye bir seçim sürecine sokulmuştur. Türkiye erken seçime gidiyor. Zonguldak halkı olası bir seçimde değerlendirmelerini kendisiyle nasıl dalga geçildiği günleri unutmasınlar. Bunlara bir kenara yazsınlar. Zeki Tosun’un böyle bir çıkışını hiç yerinde bulmadığımı söylüyorum.”

“AKŞENER BU SÜREÇTE ZONGULDAK’A GELİRSE, PROBLEM OLUR”

Olası bir olağanüstü kongrede Genel Başkan adayı olması beklenen Meral Akşener’in Zonguldak’a gelme ihtimaliyle ile ilgili konuşan İl Başkanı Hamdi Ayan, şunları söyledi; “Son zamanlarda bu sürekli gündeme alınıyor. MHP’nin olağan kongresinde aday adayı ve ya aday kim olursa; Genel Başkanımızın ifadesiyle altını çizerek söylüyorum; adayları teşkilatlarınızda misafir edin, delegelerinizi toplayın, üyelerinizi toplayın, iyi karşılayın, iyi ağırlayın. Genel Başkanımızın il başkanlarına talimatı budur. Böyle bir süreçte, olağanüstü kongre sürecinde Zonguldak’a gelmeleri, teşkilatları yok sayarak, tanımayarak geldiğiniz zaman problem olur. Buranın yapısını bilen bir insan olarak söylüyorum. Bu bir kişinin daveti ya da hayal dünyasıyla gelişen bir hadiseden bahsediliyor. Biz burada MHP’yi temsil ediyoruz. Bu olayı şahsımız olarak düşünmemeliyiz. Eğer arkadaşlar böyle bir şey düşünüyorsa başta teşkilatları bilgilendirmesi lazım. Konuyla ilgili ne kendilerinden herhangi bir çalışma ya da bilgi gelmediği için bunu bir kenara bırakıyorum. Olağan kongre sürecinde insanlar tabi ki gelebilir. Biz kendilerini partide misafir ederiz, çaylarını söyleriz. Zonguldak’ı dağıtmamaya çalışıyoruz. Bugün biz bu makamlardayız ama sürekli burada olacağız diye bir şey yok. Bu işin değişimi mutlaka olacak, burayı arzulayan, burada olmak isteyen arkadaşlarımızın böyle süreçlere dikkat etmesi lazım. Teşkilat bütünlüğünden yana olan insanın siyasette önü açık olur. Siyasette teşkilatını bölen ve ya kendi ikballeri uğruna ayrıştırmaya giden insanlara siyaset mutlaka hesabını sorar. Önlerine gelir, bu bakımdan bunlara dikkat etmek gerekir, Zonguldak’ın MHP’nin muhalefetine ve iktidarına ihtiyacı var.”



Editör: Pusula Gazetesi