Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince, Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi mutfağında bulunan ve taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören öğrenciler ile ihtiyaç sahiplerine yemek hizmeti sunan Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi'nde denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetim sonucunda pişirilen ve dağıtımı yapılan yemeklerin gıda hijyeni ve güvenilirliği yönünden mevzuata uygun olduğu görüldü.

İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, ''Toplum sağlığını korumaya yönelik yapılan resmi kontrollerin bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğini, haftanın her günü gerektiğinde mesai mevhumu gözetmeksizin gerçekleştirilen gıda denetimlerinin yanında vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları olumsuz durumlar hakkında İl-İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları veya ücretsiz olarak 'Alo Gıda 174 Hattı'na ihbarda bulunmaları gıdanın en güvenilir şekilde tüketiciye ulaştırılmasını sağlamada büyük önem arz ediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi