Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığı'nda geçtiğimiz günlerde Dedeman Otel'de yapılan toplantıda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin Kozlu İlçesi Kızılcakese köyüne yapılması kararına İl Genel Meclisi Üyeleri ve halktan itirazlar geldi.

Kozlu İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Ali Mumcu, toplantıda alınan kararın demokratik bir karar olmadığını belirterek "İl Genel Meclisi Üyeleri ve Kızılcakese Köyü Muhtarı ve vatandaşları neden saf dışı bırakılıyor?" diye tepki gösterdi.

"VATANDAŞLARLA KONUŞULARAK KARAR VERİLMESİ DAHA DEMOKRATİK VE ETİK OLURDU"

İl Genel Meclisi Üyesi Mumcu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Dedeman Otel'de Vali Beyin katılımlarıyla yapılan ve Zonguldak, Kozlu, Kilimli ve Elvanpazarcık belediye başkanlarının, STK başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nin Kozlu Kızılcakese Köyü'ne yapılması kararı alınıyor. Bu toplantıya Kozlu ilçesinin İl Genel Meclisi üyeleri ve Kızılcakese Köyü Muhtarı ve vatandaşlar neden davet edilmedi? Kozlu Belediyesi'nin Çakmakkaya mevkiinde 1.5 milyon TL. harcanarak yapılan bir barınak var ve aktif. Burası yapılabilir, bu hayvan rehabilitasyon merkezini köy halkı istemiyor. Bu konu ile ilgili 250 tane imza var, istemediklerine dair bu konunun il genel meclisine gelerek komisyonlara havale edilerek orada yaşayan vatandaşlarla konuşularak karar verilmesi daha demokratik ve etik olurdu. Bu bağlamda İl Genel Meclisi Üyeleri ve Kızılcakese Köyü Muhtarı ve vatandaşlar neden saf dışı bırakılıyor. Alınan bu karardan inşallah geri dönülür, çünkü demokratik bir karar olmadığı ortadadır."