Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında dolandırıcılıktan 50 yıla, resmi belgede sahtecilikten 35 yıla, zimmet suçundan 12 yıla, özel belgede sahtecilikten 3 yıla, ateşli silahlar kanununa muhalefetten 1 yıla, toplam 107 yıla kadar hapis cezası istenen Yasin Hamzaçebi'nin adının bağış yaptığı gerekçesiyle Karadeniz Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) bir sınıfa verilmesi tepkilere neden olmuştu.

Haberin Pusula'da yayınlanmasının ardından sınıfın kapısındaki tabelanın kaldırıldığı öğrenildi. Tabelanın bir personel tarafından yeniden asıldığı iddia edildi.

Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışında hakkında 107 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan, Şerafettin Kaymaz'ın intihar olayında hakkında hala iddianame hazırlanmayan Yasin Hamzaçebi'ye plaketini Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ vermişti.

Zonguldak'ta kendini iş adamı olarak tanıtan, Çebi Petrol ve Gündem Gazetesi CEO'su olduğunu söyleyen Yasin Hamzaçebi ile Türkiye İş Bankası eski Müdürü Selahattin Eslek hakkında Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava karar aşamasına geldi. Zonguldak'ta 100 yılın olayı olarak görülen dava, 20 Şubat 2020 günü Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Duruşma Savcısı mütalaasını 09 Kasım 2017'de vermiş, Yasin Hamzaçebi hakkında dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, örgüt lideri olmak, bankadan zimmet, özel belgede sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet gibi çeşitli suçlardan 100 yıldan fazla hapsini istemişti.

yuzyilin-dolandiricilik-davasi-20-subat-2020de
Yüzyılın dolandırıcılık davası 20 Şubat 2020'de

serafettin-kaymaz-yasin-hamzacebi-beni-dolandirdi
Şerafettin Kaymaz: Yasin Hamzaçebi beni dolandırdı

yasin-hamzacebinin-100-yili-askin-hapsi-istendi
Yasin Hamzaçebi'nin 100 yılı aşkın hapsi istendi...