Demokratik Sol Parti (DSP) 2019 yerel seçimlerine iddialı adaylarla girmeye hazırlanıyor.

DSP İl Başkanı Sercan Günarslan merkez ilçe adayı olarak İsmail Eşref ile görüştüklerini belirterek "Kendisinin bizimle olmasını tekrar Demokratik Sol Parti çatısı altında Zonguldak'ta belediye başkan adayımız olmasını kendisine önerdim. Kendisi bana teşekkür etti. Bize bu noktada evet demedi ama hayır da demedi. Bazı endişeleri olduğunu söyledi" dedi.

"ZONGULDAK SİYASETİNDE DEPREM ETKİSİ YARATACAK ADAYLARLA GELİYORUZ"

İl Başkanı Günarslan, basın toplantısında şunları söyledi;

"DSP geçtiğimiz genel seçimlere girmesi engellenmişti. DSP Zonguldak'la ismi özdeşleşmiş bir partidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Zonguldak'ın her ilçesinde her bölgesinde gümbür gümbür seçimlere girmeye hazırlanıyoruz. Bir cumhur ittifakı ve millet ittifakı var. DSP hiçbir ittifakın içinde yer alamadan kendi gücüyle kendi becerisiyle seçimlere katılacak. Halkın partisi halkla ittifak edecektir. İlçeler ve beldelerde ciddi kuvvetli adaylarla yarışa girmeye hazırlanıyoruz. Bunların bir çoğuyla görüşmemiz tamamladık ve netleştirdik. Bir kısmıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Şuna inanmanızı rica ediyorum bomba gibi, Zonguldak siyasetinde deprem etkisi yaratacak adaylarla Demokratik Sol Parti için şöyle dememiz uygun olur. Efsane geri dönüyor demek uygun olur. DSP Zonguldak'ta ve Türkiye'nin bir çok ilinde hak ettiği yere gelecektir ve halkımızın da bize teveccüh edeceğine inanıyoruz."

"KENDİSİ EVET DEMEDİ HAYIR DA DEMEDİ"

"Bildiğiniz gibi 17 yıllık süreçte bir hükümet var bir ana muhalefet var. Bir de hükümetin koalisyon ortağı MHP var. Şimdi de CHP'nin koalisyon ortağı İYİ Parti var. İnsanlar yıllardır bu muhalefet ve iktidarın kayıkçı kavgasından bıktı ve alternatif arıyor. Bu alternatif Demokratik Sol Parti'dir. Dediğim gibi inanıyorum ki efsane geri dönecek. Şimdi bir çok ilçe ve beldemizle görüşmeler yaptık ve adaylarımızı 20 Ocak ve hemen sonrasında açıklamalarını yapacağız. Ama bu Zonguldak Merkez için söylemek gerekirse 1996 yılında siyasete giren, Demokratik Sol Parti'den belediye başkanı seçilen ve üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan sevgili İsmail Eşref beyefendiyi geçtiğimiz günlerde kendisini davet ettik, 3 saatin üzerinde bir görüşme yaptık Ve kendisini bu konulardaki fikirlerini aldık. Kendisinin bizimle olmasını tekrar Demokratik Sol Parti çatısı altında Zonguldak'ta belediye başkan adayımız olmasını kendisine önerdim. Kendisi bana teşekkür etti. Bize bu noktada evet demedi ama hayır da demedi. Bazı endişeleri olduğunu söyledi. 'Bunun bir tanesi Zonguldak'ta seçime girersem korkuyorum ki bu seçimi AK Partiye vermiş oluruz' dedi. Ben de bunun karşılığında 'Sizin de siyaset yapma hakkınız var, Demokratik Sol Partinde siyaset yapma hakkı var, eğer öyleyse AK Parti'ye kaptırmamak için istemeyen diğer partiler sözüm ona Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti o zaman sizle de görüşebilirler bizimle de görüşebilirler' dedim. Görüşmüyorlarsa demek onların öyle bir kaygısı yok. Dolayısıyla bizim de önümüze bakmamız gerekiyor. 'Zonguldak'ın size ihtiyacı var' dedim. Nitekim öyle de görüyorum."

"BU DOKTOR BEY GELİP TANSİYONUMUZU MU ÖLÇECEK ZONGULDAK'TA"

"Diğer partilerin adaylarının yetersiz olduğunu belirten Günarslan "Tüm partinin adayı ve aday adayı profillerini yani yüzde 99'u belediyecilik bir belediyecilik tecrübesi yok. Örneğin iktidar partisinin bir adayı var. Aday profili biraz zayıf yani operatör bir doktor. Bu doktor bey gelip tansiyonumuzu mu ölçecek? Diğer partilere bakıyorsunuz, İYİ Partililer mutsuz, 'niçin başka bir partinin adayını destekliyoruz, o kadar hazırlandık' diye serzenişte bulunuyorlar haklı olarak. Dolayısıyla bir boşluk var Zonguldak'ta. Bu boşluğu tecrübeli, deneyimli, birikimli belediyecilik tecrübesi yüksek olan teknik bir adam olan İsmail Eşref'in doldurabileceğini düşündük. Kendisine bu öneriyle gittik. Kendisi sonuç itibariyle 'Zonguldak başka bir partiye gitmesin, sol parti olsun' dedi. Kendisine katılıyorum."

Editör: Pusula Gazetesi