Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Avcı'nın açığa alınmasına tepki gösterdi. Ören, Avcı'nın basit bahanelerle görevden alındığını belirterek "Müdür odasının dışarıdan kapısının kolunun olmaması, tuvaletlerin akıyor olması ve okulun boyasının kötü olmasında senaryo var" dedi.

Müdürün görevden alınmasına tepki gösteren Ören "Beden Eğitimi Öğretmeni, Felsefe Öğretmeni ile ilgili iddialar dıştan bakılınca olumlu gibi görünse de bu karar aslında tam bir fiyaskodur" dedi.

"İMAM HATİP LİSESİ'NE 14 HİZMETLİ VERİLİRKEN 650 KİŞİLİK BAŞÖĞRETMEN LİSESİNE 1 HİZMETLİ VERİLDİ"

"Bir sürü kurumlarla ilişki oluşturmuş ve üst yetkililerin önüne konularak böyle bir sonucun alınmasını sağlanmıştır. İsmi bizce malum olan kişi zaman içerisinde Adli tebligatları bitmiş olayları sanki devam ediyormuş gibi basına sızdırmış ve bu bahanelerle okul müdürünün alınmasını sağlayan atmosfer oluşturuldu. Okuldaki her iki öğretmenin olayında da okul müdürü ve idare gerekli hukuki işlemleri anında tesis edip üst amirlerine bildirmiştir. Okulun temizlik olayında ise bambaşka bir senaryo vardır. Örnek olarak, İmam Hatip Lisesi'ne 14 hizmetli verilirken 650 kişilik Başöğretmen lisesine 1 hizmetli verilmesi gibi. Ayrıca her türlü boya badana ve tuvaletin amiri ile ilgili talepler yazılı ve görsel olarak milli eğitime iletildiği halde talepleri görmezden gelerek okul ve idarenin kaderine terk edilmiştir. Bu da eğitimin bir parçasıdır."

"İL MÜDÜRÜ NEDEN GÖREVDEN ALINMADI?"

Okul müdürü Ünal Avcı'nın neden hemen idarecilikten alma yerine memuriyet açığına alındığını merak eden Ören, şöyle konuştu; "Birincisi yatılı öğretimin parasını yiyen okul müdürü neden açığa almadınız? Apar topar ilişkisini kesmediniz? İkincisi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı hakkında çıkan dedikodulardan dolayı memuriyet açığına alınmadı ve İl Müdürü neden görevden alınmadı? Üçüncüsü, Kozluda bir ortaokulda öğretmen hakkında çıkan çirkin istismar olayında okul müdürü neden açığa alınmadı? Ve yine Türk Eğitim-Sen olarak bütün Kozlu'da gündeme getirdiğimiz kömür ve büro malzemelerinin usulsüz alımında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak neler yaptınız ? Merak ediyoruz. Milli Eğitim Okul Müdürlüğü mülakatında abisinin rakiplerine düşük puan vererek abisinin 95 almasına sağlam okul müdürlüğünü garanti altına aldı. Kilimli Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Yıldız müdür mülakat komisyonunda görev yaparak abisi Öğretmen Muhammet Yıldız'ı, Zonguldak'ın en büyük okulu olan Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi müdürü olmasının yolunu aştı. Muhammet Yıldız'ın rakipleri olan müdür adaylarının komisyonunda görev yapıp düşük not(80-85 gibi) almalarını sağladığı belirtilmektedir."

"GÖREVİNE GERİ DÖNDÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Ören, yanlış uygulamadan geri dönülmesini istediklerini belirterek "Türk Eğitim-Sen Şube başkanı olarak şunu ilan ediyorum ki Sayın Ünal Avcı haksız ve hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde görevinden el çektirilmiştir. Bu yanlış uygulamanın derhal geri çekilmesine ve yanlışlıktan dönülüp Ünal Avcı'nın görevine geri döndürülmesini talep ediyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi