Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı 4'üncü Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı.
Mecliste gündemin 4'üncü maddesinde bulunan konuda sıfır atık anlamında Göbü Köyü örnek köy seçildi.

UZUNGÜNEY KÖYÜ'NDE, KANALİZASYON VE FOSSEPTİK ÇUKURU YAPILACAK

Gündemin 3'üncü maddesinde; Kozlu İlçesi Uzungüney Köyü'nde, kanalizasyon ve fosseptik çukuru yapılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4'üncü maddesinde; ülkemizde gündem olan sıfır atık konusunun, çevre bilincinin aşılanması açısından halkı bilgilendirme bağlamında çalışmalar yapılmasıyla ilgili AR-GE, Turizm, Çevre ve Sağlık ile Plan ve bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşüldü.

Uygulama yapılacak olan Göbü Köyü'nde bilgilendirici levhalarının arttırılması gibi çalışmalar öngörülüyor. Yaz aylarında sahil şeridinin yoğun olarak kullanıldığı göz önüne alındığında deniz suyunun ve sahillerin temizliği ile ilgili müdürlüklerin destekleriyle çalışmalar yapılması hedefleniyor.

YÍLMAZ: "MUHTARLARI YARIŞTIRALIM, ÖDÜL VERELİM"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz, sadece Göbü Köyü'nün değil çevre temizliği konusunda tüm il geneline yayılması gerektiğini belirterek temizlik konusunda muhtarların yarış halinde sokulması ve en temiz köye ödül verilmesi gerektiği önerisinde bulundu.

KARAGÜZEL: "BU ÇALIŞMA TÜM İL GENELİNE YAYILSIN"

Konu ile ilgili söz alan AK Parti il Genel Meclisi Üyesi Abdullah Karagüzel ise "Türkiye plastik poşet ve plastik çöp şişelerin bile ithal edildiğine dikkat çekerek toplanan atıkların ekonomiye kazandırılacak sana ve tüm ilkelerine bu sıfır atık projesi yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Bu anlamda Göbü Köyü'nün örnek olacağını ifade etti.

KARAVELİ: "ÇOK GÜZEL BİR PROJE"

Kilimli İl Genel Meclis Üyelerinin bu konuda hassas olduklarını belirterek "Bu konuya hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bunu takip çok önemli. Önemli bir uygulamaya başlayacağız. Biz de bu işi daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. İdare olarak yaklaşık 4000 kilometre yol ağı çöp toplamaya çalışıyoruz" dedi.

Gündem oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki birleşim gün ve saatini belirlenmesi ilde toplantı sona erdi.