Hak-İş Sendikası Zonguldak İl Başkanı Güven Kaya, Türk İş'in kamu işçileri için yaptığı toplu sözleşmeye tepki gösterdi. İmzalanan sözleşmeyi ve Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kınadıklarını belirten Kaya "O kadar kıyameti koparman bunun için miydi? İşçiler de bir şey yapacak sandı. Yazıklar olsun. Biz biliyorduk da, sana gönül verenler de anlamış oldu" dedi.

Kaya, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Türk İş in kamu işçileri için Çalışma Bakanlığı'nda yapmış oldukları toplu sözleşmeye 696 KHK İle kadroya geçen emekçi kardeşlerimizi dahil edilmemesine ve 4'üncü maddeye de imza atarak 2020 11.aya bırakılmasına göz yummalarına Hak İş İl Başkanlığı olarak kınıyoruz.

1) Türk-İş taşerondan kadroya geçen işçilere hiçbir hak ve menfaat getirmeyen kamu çerçeve protokolüne attığı imza ile Hak-İş Konfederasyonunun hükümete sunmuş olduğu ve geniş haklar içeren kamu çerçeve protokolünün önünü tıkadı...

2) Aylarca basını oyalıyorsun, aylarca tribüne oynuyorsun, aylarca işçilere umut tacirliği yapıyorsun, aylarca yapmadığın şirinlik kalmadı...

3) Hükümet yüzde %7+4 verdi eylem kararı aldın. Hak iş'i eleştirdin. Katılmadığı canlı yayın kalmadı. Şimdi çıkmış yüzde 8+4'e imza attım diyorsun.

O kadar kıyameti koparman bunun için miydi? İşçiler de bir şey yapacak sandı. Yazıklar olsun. Biz biliyorduk da, sana gönül verenler de anlamış oldu."

Editör: Pusula Gazetesi