CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için verilen hapis cezasına tepki göstererek; "Bu haksız kararı yargıya taşıyoruz' dedi.

Köktürk; '25 yıldır İstanbul'u yöneten AKP kadroları, son seçimde İstanbul'u kaybetmenin acısı ile ne yapacaklarını şaşırmıştı. Önce hiç birşey olmasa da birşeyler oldu diyerek şaşkınlıklarını ortaya koydular. Sonra aynı zarfın içinde bulunan dört pusuladan birini iptal ederek İstanbul'da seçimin yenilenmesine karar verdiler.
Yenilenen seçimde 800 binin üzerinde fark yiyince ne yapacaklarını şaşıran AKP iktidarı, CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'na 6-7 yıl önce attığı ve bir kısmı kendisine ait olmayan twitler nedeniyle dava açtı.
İktidarın güdümündeki yargı, hukuki dayanaktan yoksun ve siyasi bir karar ile yenilenen İstanbul seçimlerinin yıldönümü olan 23 Haziranda intikam alırcasına İstanbul İl Başkanımız Kaftancıoğlu'na 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verdi.
İktidarın Büyükşehir Belediyelerini kaybederek artık sandıkta başarı elde edemediği ortadadır, sandıktan çekindiği için, bu uygulamalarla muhalif kesimler üzerinde sindirme politikası uyguladığı da ortadadır.
Bu haksız kararı yargıtaya taşıyoruz. Siyasi kararlar doğrultusunda ceza verilen Partimizin il başkanına ve tüm partililerimize sahip çıkacağız.
O, İstanbul'u savundu, biz de onu savunacağız!'dedi.