Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği 41 kişi hakkında 15.07.2016 tarihinde bir kısım askeri birlikler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve FETÖ/PDY silahlı örgütüne üye olmak suçlarına ilişkin olarak soruşturma başlatıldı.
Hakkında yakalama kararı bulunan 41 kişiden 32 kişi gözaltına alındı. 9 kişinin aranmasına devam ediliyor.
Zonguldak eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” mensuplarının 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kalkıştığı darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında bugün Ankara’da gözaltına alındı.
Metin Seyfi Sazak, darbe girişimi öncesinde Zonguldak’ta gelerek bir takım ziyaretlerde bulunmuş, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ı da ziyaret ettiği iddia edilmişti.

Sazak, 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Ankara 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı olmuş, ancak aday gösterilmemişti.

Editör: Pusula Gazetesi