Kastamonu Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Yardımlaşma Sandığı'nın yeni binası yapılan açılış töreniyle hizmete girdi. AKM Yokuşu'nda bulunan yeni hizmet binasının açılışına; eski İçişleri ve Çalışma Bakanı Murat Başeskioğlu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan, CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Şenol Şanal, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Açılış kurdelesini kesen Eski İçişleri ve Çalışma Bakanı Murat Başeskioğlu, "Burası hem dernek hem de sandık binasıdır. Bu toprakların ruhunda mayasında Sosyal yardımlaşma ve dayanışma ha çok eskilere dayanır. 1921 yılında daha kurtuluş Savaşı'nın o hararetli günleri nihayete ermeden Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkan kararla tekamül sandıkları kuruluyor. Ardından 1923 yılında amele birliği kuruluyor. Amele Birliği'ne bu bölgede yapılacak sağlık tesislerini sen belirleyeceksin. Personelini sen atayıp ve onların maaşımda sen vereceksin. Çıkan o kanuna ek bir ilave yapıyorlar. Sağlık sandığından yardım alanlara sağlık sigortasından hizmet vermeyeceğiz. Kendi imkanları içerisinde karşılayacak. 1950'den 1975 yılına kadar Zonguldaklılar sosyal devletin yerine geçerek O alın terleri ile kazandıkları paradan ayırdıkları amele birlikleri verdikleri aidatlarla burada sağlık sigortasını gerçekleştiriyorlar. Sosyal devletin yapması gereken bir fonksiyonu kendileri yapıyorlar. Zonguldaklının mayasında sosyal yardımlaşmanın boyutlarından birini sergilemiştir büyüklerimiz. Bu derneğin de bu felsefeden esinlenerek yapılan bir sosyal yardımlaşma sandığı vardır. Dernekte biriken para çocuklarına burs Sosyal yardımlaşmayı kendi çapında mütevazi bir şekilde halletmeye çalışıyorlar. Bu sandığı kuranları hayata geçirenlere çok teşekkür ediyorum. Bu bölgenin geleceği birlikte raket etmekten geçiyor. Günlerimizde çok önemli projeler var. Filyos gibi büyük bir projeyi hayata geçirmek konusunda çok önemli adımlar atıldı. Bunu takip etmemiz lazım. Projeleri hep birlikte başarabiliriz. Bu şehrin kaderini hükmedecek değerli milletvekili kardeşlerimiz yerel yönetimler, il idaresi, sivil toplum el ele vererek küçük ayrıntıları bir kenara bırakarak büyük hedefleri kilitlenerek bunları yapabiliriz" ifadelerini kullandı.

Kastamonu Yardımlaşma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ve Kastamonu Yardımlaşma Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Özdemir dernek açılışında gerçekleştirdikleri konuşmada, açılışa katılan değerli isimlere teşekkür ettiklerini belirterek yeni hizmet binasının hayırlar getirmesini dilediler.

Editör: Pusula Gazetesi