Zonguldak'ta cadde ve sokaklarda kaldırım işgallerine polis el attı. Kaldırımların halkın ortak kullanım alanı olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, iş yeri sahiplerine herkesin kendi sınırlarına çekilmesi uyarısında bulundu. Kentin önemli sorunlarının çözümü noktasında gerçekleştirdiği uygulama ve projelerle dikkat çeken Turanlı, sosyal paylaşım sitesi üzerinden esnafa da çağrıda bulunarak, "Bazı yerlere Gülhane Parkı, bazı yerlere Kapalı Çarşı... İsim hakkı davası açabilir. Esnafımız mağdur olmasın! Onlar da bu şehrin diğer yaşayanları da hep beraber birbirimize yardımcı olalım. Çizgilerimiz belli olsun" paylaşımında bulundu.

ESNAFTAN RİCA ETTİ, O CADDE İŞGALDEN TEMİZLENDİ

Turanlı, Biraneler Sokağı'nda çay ocaklarının ve restoranların kaldırımı işgal ettiğine de dikkat çekerek esnafla görüştü, herkesin kendi sınırlarına çekilmesinin halkın ortak kullanım alanı olan kaldırım ve yolların açılmasının Zonguldak'a faydasına dikkat çekti. Esnaf ise yol ve kaldırımdaki masa ve sandalyeler kaldırdı. Turanlı, işgalden temizlenen caddeyi yine sosyal medya üzerinden paylaşarak, "Esnafımıza söyledik kendi sınırlarına çekildiler; teşekkür ederiz. Orası bir sokak olarak, şehrimize, insanımıza bir geçiş noktası olarak hizmet verecek. Rica ettik; söz verdiler. Kaldırımda ailece gönül rahatlığıyla yürüyebilmek, şehirde yayaya huzur sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ZONGULDAK BELEDİYESİ YİNE SESSİZ

Kaldırım işgallerine yönelik Emniyet Müdürü Turanlı'nın çağrılarına kulak tıkayan Zonguldak Belediyesi'nin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, "kaldırım işgalleri Sayın Emniyet Müdürümüzün veya polisimizin işi değil. Zonguldak Belediyesi kentteki kaldırım işgallerini bir an önce ortadan kaldırmak için girişime başlamalı. Emniyet Müdürümüz zaten işgallerin son bulmasını istiyor. Zonguldak Belediyesi bununla ilgili bir çalışma başlatmalı ve Emniyet Müdürü Turanlı'dan da destek isteyerek bu işgallere bir an önce son vermelidir. Kaldırımlar kiraya verildi de bizim mi haberimiz yok? Kaldırımda yürüyemez hale geldik" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi