Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Kit Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Eximbank'ın denetlendiği kit komisyonuna katılarak, Eximbank'ın Zonguldak'a bir şube açmasını Genel Müdür Adnan Yıldırım'dan talep etti.

Zonguldak'a Şube Açılsın..

Komisyon toplantısında CHP'li Yavuzyılmaz, Genel Başkan Yıldırım'a; "Zonguldak'a da bir şube veya irtibat bürosu istiyoruz" dedi. Zonguldak'ın iki limanı, tren yolları ve üretim potansiyeli ile ihracat yapmaya elverişli ve ihracat nakliyesine uygun imkanları olduğunu belirtti. Yavuzyılmaz, böylesi bir kamu yatırımı ile Zonguldak ve çevre illerdeki üreticinin iş hacminin gelişebileceğini, böylece istihdamın da artabileceğini belirtti. Filyos Projesi kapsamındaki limanın ve sanayi bölgesinin ticareti ve ihracatı arttırma hedefinin de bu kapsamda değerlendirilebileceğini söyleyen Yavuzyılmaz; toplantının ardından Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve TSO Başkanı Metin Demir'i arayarak konu ile ilgili koordinasyon çalışmalarına başladı.

Eximbank Nedir?

Eximbank; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesini amaçlıyor. Bir kamu kuruluşu olan Eximbank, 12 Şube ve 14 İrtibat Bürosu ile ülkemizde hizmet veriyor.

Editör: Pusula Gazetesi