Zonguldak'ın Ereğli ilçesini Devrek'e bağlayacak olan ve 40 yıldır tamamlanamayan ve 'Aşkımız Ereğli Devrek yolu gibi olsun, hiç bitmesin' ata sözünü de doğuran o yol hala bitmedi. Vatandaşlar ise seçim döneminin gelmesiyle 2018 yılına akdar tamamlanacağı belirtilen yolun, bir türlü tamamlanmamasını eleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun 2015 yılında gerçekleştirilen 1 Kasım Genel Seçimlerinden önce vatandaşlara verdiği imzalı yol sözünü tutmaması yeniden aday olmasıyla gündeme geldi. Çaturoğlu, imzasının bulunduğu kağıda bir türlü tamamlanmayan ve yılan hikayesine dönen Ereğli-Devrek yolunun milletvekili seçilmesi halinde tamamlanacağının sözünü verdi. Milletvekili Faruk Çaturoğlu'nun kaleme aldığı yazıyı sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan vatandaşlar, yolun tamamlanmamasına ve Faruk Çaturoğlu'nun yeniden aday adayı olmasına tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLİ YOLUN TAMAMLANACAĞINA DAİR İMZALI SÖZ VERMİŞTİ

Armutlucuma vatandaşlarının milletvekilinden aldığı yazıda; "Milletvekili seçildiğim takdirde 25'inci dönem içerisinde Ereğli-Devrek yolunun tamamlanması noktasında her türlü gayreti göstereceğim ve muayyen zamanlarda Armutlucuma sakinlerine bu konuyla bilgi vereceğimi taahhüt ederim" ifadeleri ve Faruk Çaturoğlu'nun adı ve imzası bulunuyor.

YOL 2018 YILINA KADAR TAMAMLANACAK DEMİŞTİ

Milletvekili Çaturoğlu, yolda devam eden çalışmalarla ilgili 2016 yılında yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer vermişti; "Ereğli-Devrek yolunda şuan itibariyle 3 tane firma çalışıyor. Bunlardan biri heyelan için diğerleri yol için. Bu yol için çalışan 2 firmanın ödenekleri bu sene bitiyor. Yıl içerisinde yeniden bir ihale yapılacak. Bu ihaleyi tek ve güçlü bir firmaya komple verilecek. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın söylediğini söylüyorum; ‘2018’de bu yol tamamlanmış olacak, vatandaşlarımızın hizmetine açılacak."

Editör: Pusula Gazetesi