İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, eski nüfüs cüzdanını değiştirmek için gelen vatandaştan şahit istenilmesiyle ilgili çıkan haber üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle: "Gazetenizin 09.07.2020 tarihli nüshasında "Nüfus cüzdanını değiştirmek için şahit istediler" başlığı ile yayınlanan haber ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden alınan açıklama aşağıya çıkarılmıştır:

"Bursa İlinde ikamet eden vatandaşımız Niyazi YAZICI, 08.07.2020 tarihinde kurumumuza gelerek, eskiyen Nüfus Cüzdanını değiştirmek için müracaatta bulunmak istemiş, Kimlik Servisinde görevli memur tarafından mevcut Nüfus Cüzdanı İncelenmiş, Nüfus Cüzdanında yer alan fotoğrafının yerinden çıktığı, ıslak, yıpranmış ve geçerliliğini yitirmiş olduğu, görevli memur tarafından görülmüş, kimlik yerine geçebilecek (Ehliyet, Pasaport, Evl. Cüzdanı vb.) evrakların, üzerinde olup olmadığı sorulmuş, cevaben istenen evraklarının hiçbirinin üzerinde olmadığını beyan etmesi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliğinin 12. maddesine göre; 1. derece yakınları olan (anne, baba, eş, 18 yaşından büyük çocuk ve kardeşler) herhangi birinin Kurumumuza getirilerek, doğrulama beyanı alınması gerektiği kendisine anlatılmış, ancak yakınlarının burada olmadığını ve herhangi bir yakınını getiremeyeceğini beyan etmiştir. Bunun üzerine kendisini tanıyan 2 şahit getirmesi halinde, Kimlik Araştırması için beyanının alınacağı, Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılması gerektiği ve tahkikat sonucunun gelmesi durumunda başvurusunun tamamlanacağı defalarca görevli memur, şef ve kurum amirince kendisine anlatılmıştır ve vatandaşımız Niyazi Yazıcı'nın müracaatı aynı gün içerisinde alınarak, Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

nufus-cuzdanini-degistirmek-icin-gitti-neyle-karsilasti
Nüfus cüzdanını değiştirmek için gitti, neyle karşılaştı