-ÖZEL İÇERİK-

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak 500 işçiden 350'sinin kura çekilişi yarın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Site Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan kura çekilişini Zonguldak 1'inci Noter Başkatibi Yaşar Kapukıran yapacak.

Noter Başkatibi Kapukıran, Zonguldak için başvuru yapan 18221 kişi içinden 350 asil ve 350 yedek işçinin çekilişinin yapılacağını belirtti.

Çekilişte 5 küre olacağını belirten Kapukıran, yarın yapılacak çekilişle ilgili şunları söyledi;

"350 kişiye verilmiş olan sıra numarasına göre, kürelere koyduğumuz toplardan çekeceğiz. Herkes bir küreden bir numara çekecek. O listeye bakacağız. O numara kime isabet ettiyse öncelikle işe girme hakkına sahip olacak. Bunun akabinde de yedekler çekilecek. 350 asil, 350 yedek çekilecek. 2'si de aynı günde çekilecek. Yarın saat 10.00'da başlayacak. Artık saat kaçta biterse. 350 kişiye istinaden 18 bin 221 müracaat var. 5 tane küre olacak. İlk kürede 0 ve 1 rakamları olacak. 2. 3. 4. Ve 5. Kürece 0'dan 9'a numaralı rakamlar dahil olmak üzere pinpon toplarına yazılı numaratörlerimiz olacak. Her kürenin başında 1'er tane vatandaş olacak. Dışarıdan alına vatandaşlara, ailelere ve işçi adaylarına yaptıracağız. Söylentiler her zaman var. Her zaman olacak ama noter huzurunda yapılmasının amacı söylentilere noktayı koyabilmek. Noter tarafsızdır. Siz ne iseniz, biz ne isek noter de o olmak zorunda."

Editör: Pusula Gazetesi