Pusula'nın Sorularını yanıtlayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir iktidar partisi olan Ak Parti yöneticilerine seslendi;

"NİYE ENGEL KOYUYORSUNUZ ? NE VAR YANİ !"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Lauvar Alanı ve belediyenin bazı projeleri hakkında görüşlerini bildirdi. Projelerinde hükümetten tam destek alamadığını, Ak Parti temsilcilerinden yeterince destek göremediğini hatta işlerin yavaşlatıldığını iddia etti. Bazı projelerde hiyerarşik düzene takıldığını ifade eden Akdemir; "Dere Islah Projesi için kaç yıldır uğraşıyorum. Niye engel koyuyorsunuz yani ne var ? Burada Muharrem Hoca'yı mı cezalandırıyorsunuz ? Yoksa halkımı cezalandırıyorsunuz.Bugün Muharrem Hoca var yarın yok. Ben giderim yarın başkası gelir. Bunlar benim zamanımda olur gibi siyasi anlayış olur mu ? Sen destek ver ki sonra çık meydanlara kendini kabul ettir. Niye engel koyuyorsunuz ? Ne var yani ! " dedi.

"LAUVAR ALANINDA Kİ SIKINTIYI ANCAK SİYASİ İKTİDAR ÇÖZER"

Lauvar Alanı'nın önemli bir yer olduğuna vurgu yapan ve mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Akdemir; "Lauvar Alanı ile ilgili 18 uygulamayı yaptık bitirdik ama mahkeme bozdu. Orada farklı bir gelişme var. Orayı parsel parsel böldük. Orada bizimde bir yerimiz var. Bizim yerimizle TTK'nın ortak bir yeri de vardı. Bu yer üzerine orada anlaşamadı. Bu yüzden mahkemeye gittik ve mahkeme 18 uygulamasını bozdu ve yeniden değerlendirme yapılacak. TTK nezdinde nasıl bir değerlendirme yapılacak ona bakacağız.Yer 80 bin metre karelik kıymetli bir yer olduğu için önemli bir yer. Biz istiyoruz ki İsmail Eşref Bey'in projesi uygulansın. Bu projeye sadık kalınsın. Bu projeyi Zonguldak'a kazandıralım istiyoruz. Yer sahibi haklı olarak bizden para talep ediyor. Bizde bu parayı şuan veremiyoruz. Ama siyasi iktidarın yani hükümetin nezdinde çözülebilir. Peki nasıl çözülebilir ? Hazineye devredilebilir, devredildikten sonra belediyeye devri daha kolay olur. Ama yer sahibi de devlet memuru, yasaların onlara vermiş olduğu hükümleri yerine getirmek zorundadır. Onlarda siyasi iktidarın bu sorunu çözmesini bekliyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ NE İSTİYORSAK ZONGULDAK İÇİN İSTİYORUZ"

İktidar Parti yöneticilerinin kendisine yeterince destek vermediğini ve her şeyi Zonguldak halkı için istediklerini belirten Akdemir; "Kızlar plajını Sayın Valimiz sağolsun imzaladı. Genel Müdürden de onayı aldıktan sonra Kızlar Plajı'nın yapımına hemen başlayacağız. Orta Kapuz ve Kapuz Plajımız var. Burada ki projede çok güzel bir proje. İnşallah hepsini hayata geçireceğiz. Bazı projelerde hiyerarşik düzen var. Yazışmalar yapıldı. Fakat mevcut iktidarın onay vermesi gerekir. Biz bunları Zonguldak için istiyoruz. Dere Islah Projesi için kaç yıldır uğraşıyorum. Niye engel koyuyorsunuz yani ne var ? Burada Muharrem Hoca'yı mı cezalandırıyorsunuz ? Yoksa halkımı cezalandırıyorsunuz veya Zonguldak'ımı cezalandırıyorsunuz. Bugün Muharrem Hoca var yarın yok ? Ben giderim yarın başkası gelir. Bunlar benim zamanımda olur gibi siyasi anlayış olur mu ? Sen destek ver ki sonra çık meydanlara kendini kabul ettir. Biz böyle destek verdik. Biz böyle gereken yerlerle görüştük desinler. 'Başkanımıza da muhalefet partisinden olduğu halde destek verdik' desinler. Çık meydanlara Zonguldak'ın güzel olması için emek verdik deyip halka anlatın. Halkta ona göre sana onay versin. Biz bunu Zonguldak'ta aşamıyoruz. Lavuar alanında da aynı siyaseti yapıyorlar. Kendilerine göre siyaset yapıyorlar. Ben böyle bir siyaseti her zaman reddettiğimi söylüyorum. Karşıma geldiklerinde, tokalaştıklarında red mi edeyim ? Hadi git işine sen bana destek vermiyorsun mu diyeyim ? Biz şimdi nasıl bu işler olur, nasıl ikna edebiliriz onun peşindeyiz. İktidar partisi yetkilileriyle zaman zaman toplantılarda konuşuyoruz. Bana destek olun bana yardımcı olun diye söylüyorum. Burada bana da derken asıl Zonguldak halkını kastediyorum. Bana demem yanlış bir ifade olur. Her şey Zonguldak içindir. Zonguldak halkı için gereken neyse yapalım bu güzel tabloyu Zonguldak'ta yaratalım" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi