Başkan Kantarcı, bölgenin gelişimi için fikirlerini dile getirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu geçtiğimiz günlerde ZONSİAD'ın YouTube kanalında gerçekleştirdiği canlı yayın programında Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın dile getirdiği " Nitelikli Genç Projesini " ve bölgenin kalkınmasına destek sağlayacak metro ulaşım fikrini sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
Konuya iliskin olarak düşüncelerini paylaşan ADD Yönetim Kurulu Başkanı Ela Mantarlı Kurt," Bölgemizin gelişimi için son derece güzel fikirlerin paylaşıldığı bir programdı. Bütün bu fikirlerin hayata geçirilmesi için hepimizin hep birlikte taşın altına elimizi koymamız adete bir görev niteliğindedir.Öncelikle bunu belirtmek isterim.Çaycuma Belediye Başkanı Sayın Bülent Kantarcı programda bizleri son derece heyecanlandıran bir fikirden ve projeden bahsetti. Zonguldak ve havaalanını birbirine bağlayan metro ulaşımı fikri ve "Nitelikli genç projesi" diye adlandırdıkları ve " meslek fabrikası" diye yorumladıkları proje...Bu fikir ve proje adeta kalbimize dokundu. Metro ulaşımı hattını Zonguldak hatta biraz daha öteye taşıyarak Ereğli - Saltukova havalanı şeklinde tanımladı.Bu fikirin hayata geçmesi bölgemizin kalkınması adına çok önemli bir adım olacaktır.Modern ve hızlı ulaşım ile bölgemiz canlanacak, yatırımlar adına kapıları açılacaktır.Öte yandan yine programda bahsettikleri "Nitelikli Genç Projesi" , gençleri mesleklerinin erbabı olarak yetiştiren;bilgi, beceri ve yeteneklerinin ortaya çıkmasını sağlacak bir eğitim projesidir.Hayata geçmesiyle de işi bilen, üretimi hızlandıran,kaliteli, hatasız ya da çok az hata ile iş üretimi sağlayan meslek sahibi gençler var olacaktır. Bu nitelikteki gençlerin istihdamı ile de üretimin kalitesi ve hızı da artacak, gelişim de kendiliğinden gelecektir" diye konuştu.

"KÖY ENSTİTÜLERİNi ÇAĞRIŞTIRIYOR"

Başkan Kurt, "Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır" sözünün altını çizerek," Sayın Kantarcı'nın dile getirdiği nitelikli genç projesi, genç Cumhuriyetin aydınlanma ocakları olan Köy Enstitülerini çağrıştırıyor.Köy Enstitüleri bu ülkenin aydınlık yarınları, şah damarıydı.Ama kestiler.Engellediler.Dilerim bu proje sağlıklı bir şekilde en kısa zamanda hayata geçer ve bu bölgeden başlayan böylesine önemli ve güçlü bir eğitim, tüm ülkeye örnek olur ve yayılır.Ülkenin nitelikli insan gücüne çok acil ihtiyacı var.Hele ki liyakatsızlığın kol gezdiği bu dönemleri bertaraf etmek için çok önemli bir adım olacaktır.Böyle fikirlerin desteklenmesi,dile getirilmesi ve topluma aktarılması çok önemli bir görevdir" dedi.

"TÜM SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINI DESTEĞE DAVET EDİYORUM"

Projeye sonuna kadar destek olduklarını dile getiren Başkan Kurt ve yönetim kurulu üyeleri " Böylesine bir projeyi ve bölgeye modern ve hızlı ulaşımı getirecek olan metro fikrini desteklemek bir nevi vatandaşlık görevidir.Elimizden ne geliyorsa Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şubesi Yönetim Kurulu ve Gençlik Kolları olarak desteğe hazırız.Bir sivil toplum kuruluşu olarak ilçemizdeki hatta bölgemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarını da metro fikrinin hayata geçmesi hususunda ve "Nitelikli Genç Projesi"ne destek verme çağrısında bulunuyoruz.Birleşecegiz,kenetlenecegiz ve hep birlikte başaracağız" dedi.