İlk olarak Atatürk anıtı önüne çelenk koyma programı düzenlendi.

Atatürk Atına günün anlam ve önemini anlatan çelenk Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından bırakıldı.

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürü Ferdi Maden yaptığı konuşmada teşkilat hakkında bilgi verirken; "İtfaiyecilik bilgi, tecrübe, cesaret ve özveri isteyen, en riskli en riskli meleklerden biridir. İtfaiyeciler silahı hortum, mermisi su olan ateş savaşçılarıdır. Vatandaşların yangına karşı can ve mal güvenliği koruma görevi üstlenen itfaiyecilerin, her türlü hiçbir menfaat gözetmeden düşündüğü tek şey kurtarmak ve söndürmektir. Ödülü ise başarılı olduğunda duyduğu hazdır.

İtfaiyeciler görevleri ve aldıkları sorumluluk itibari ile bu alan üzerinde uzmanlaşmış, gerekli eğitimleri almış kişilerden oluşmaktadır. Başka bir ifade ile sıradan sivil bir vatandaşın müdahale şeklinden farklı olarak itfaiyeciler bu tür olaylarda daha profesyonel yaklaşım göstermektedir. İtfaiyeciler görevi itibari ile sorunluluk aldığı 3 temel konu bulunmaktadır. Bu konular sıra ile can kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumaktır. Genellikle yangın ile özdeşen personel aynı zamanda depremi, sel, patlama ve çökme gibi durumlarda çeşitli görevler üstelenmekte, can ve mal kayıplarını önlemeye çalışmaktadır. Çaycuma Belediyesi itfaiyesi aynı fedakar duygularla ilçemize hizmet vermektedir. İtfaiye teşkilatı olarak yangında kurtarma faaliyetlerine kadar birçok alanda ilçenin yüzünü ağartacak, hepimizin göğsünü kabartacak çalışmalara imza atıyoruz. Bunda elbellteki Belediye Başkanımız Bülent Kantarı'nın bizlere sağladığı desteğin büyük payı vardır. Başkanımız gerek araç ve ekipman gerekse çalışma koşulları konusunda bizlere büyük destek sundu. Sonuçta ilçenin yüz akı bir itfaiye teşkilatı ortaya çıktı"diye konuştu.

Yüksel katlı binalarda yaralı kurtarma operasyonu kapsamında çarşı merkezinde bir binanın 3'ncü katında mahsur kalan bir kız çocuğu itfaiye ekipleri tarafından başarı ile kurtarıldı.

İtfaiye teçhizat ve ekipmanları sergisi gezildikten sonra Yaşam Park Doğal Gölet Alanında Filyos Nehrinde boğulma tehlikesi geçiren bir şahsı kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Dalgıç gösterileri ardından itfaiye araçları şehir merkezinde konvoy yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi