Zonguldak'tan ayrılarak Bartın'a bağlanmak için TBMM'ye başvuru yapan Çaycuma Karapınar Beldesi'nin Belediye Başkanı Ahmet Aydın gelen tepkileri değerlendirerek Pusula'nın sorularını yanıtladı...

Kararlarının, Zonguldak'ın büyükşehir olması halinde küçük belde belediyelerinin kapanacak olmasıyla ilgilinin olmadığını ifade eden Aydın; "Benim koltuk sevdam yok. Belediye Başkanı olmadan önce ticaret yapıyordum. Aile olarak ticaret yapıyoruz. Bu karar Zonguldak büyükşehir olursa belediye kapanır ben de koltuksuz kalırım diye almadım. Kaldı ki bu karar benim değil Karapınar'da yaşayanların büyük çoğunluğunun görüşü ve talebi doğrultusunda verildi" dedi

Bir haftaya kadar TBMM'den bir yanıt gelmesini beklediklerini belirten Aydın; "Bartın'a geçmek istememizin asıl nedeni Karapınar'ı hem ticaret olarak hem de belde olarak yaşatmak. Buradaki ticareti hareketlendirmek. Ak Parti Milletvekili Özcan Bey (Ulupınar) yıllardır ziyaretlerde bulunuyor. Sorunlarımızı, taleplerimizi her zaman dile getirdik ama Karapınar küçülmeye devam ediyor. Belediye Başkanlığından geldiği için bizi en iyi kendisinin anlamasını bekledik" dedi.

Karapınar'ın belediye olduğu dönemden bugüne çok kan kaybettiğini belirten Aydın; Bartın yol güzergahının değişmesinin beldede yaşayan herkesi zora soktuğunu ticaretin durduğunu söyledi. Bartın'a bağlanmaları durumunda belde olarak avantajlı duruma geçeceklerini belirten Aydın; "Biz burada hizmet yapıyoruz. Benden önceki başkanların 20 senede yaptığını 2 senede yaptım. Karapınar'da yaşayanların geleceğini düşünmek durumundayız. Burası Zonguldak'a 70 kilometre. Bartın'a ise 22 kilometre. Bartın'ın yeni üniversite alanı burnumuzun dibine kuruluyor. Yeni kampüs 12 kilometre mesafede olacak. Bunlar belde halkımız ve esnafımız için önemli. Biz zaten işlerimizi, hastane ihtiyaçlarımızı çoğu zaman Bartın'dan karşılıyoruz" dedi.

Bartın'a bağlanma konusunda yapılacak referandum için yüzde70-80 'evet' denileceğini ifade eden Aydın amacının koltuk değil ve hizmet olduğunu tekrarlayan Aydın, Karapınar'ın Bartın'a bağlanmasının ardından yeniden eski günlere kavuşacağını söyledi. Aydın, geri adım atmalarının söz konusu olmadığını belirterek; "Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi