Ereğli'de seracılığın geliştirilmesi gerektiğini belirten Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik Osmanlı Çileğinin geliştirilmesi konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Kdz Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarımsal destekler, Genç Çiftçi Projeleri değerlendirme toplantısı düzenledi.
Kdz Ereğli İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Doğan Kale, Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Ünsal Demir, Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, köy muhtarları, Genç Çiftçi Projesi ile desteklenen çiftçiler katıldı.
Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, devletin tarımsal kalkınmaya desteğini devam ettiğini belirterek boş arazilerin değerlendirilmesi konusunda çalışma yaptıkları söyledi.
Madenoğlu, Tarım İlçe Müdürlüğü'ne talimat verdiği belirterek, " Genç Çiftçi Projesi'nde 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz. Yaşlanmış fındık tarlalarımız varsa o özel ekim düz yerlerde o fındık bahçelerinde daha fazla gelir getirecek seracılık gibi sebzecilik gibi faaliyetlere dönebiliriz."
Tarım İl Müdürü Necmi Çelik Genç Çiftçi Projesi için Zonguldak'a 6 milyon 450 bin lira pay ayrıldığını belirterek; " Ereğli'de 49 çiftçiye 1 milyon 470 bin lira destek verdik. 2017 yılında da bu proje devam edecek. Küçükbaş, büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve seracılık konusunda destekler verdik. Amacımız bu işletmelerin gelişmesi. Bundan sonra da aynı ilgili bekliyoruz" dedi.
Ereğli'nin seracılık konusuna ilgi göstermediğini belirten Çelik Zonguldak'ta bir kişiye sera verdiklerini söyledi.
Seracılığın sadece Devrek ve Çaycuma'da değil Ereğli'de de çok güzel ve verimli bir şekilde yapılabileceğini belirten Çelik, Osmanlı Çileğinin geliştirilmesi konusunda da çalışma yaptıklarını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi