Zonguldak'ta Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı ve Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Prof. Dr Necmettin Erbakan'ın ölümünün 10. yılında anıldı. 10. Yıl anma programında Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergi açıldı ve kan bağışı kampanyası yapıldı.

Milli Gazete Yemsilcisi Sadık Kar; açılış konuşmasında "Erbakan hocanın vefatının 10. yılı dolayısıyla Milli Gazete, Anadolu Gençlik Derneği ve Cansuyuu Dernekleri olarak Zonguldak'ta bir etkinlik düzenledik. Öncelikle Kızılay'ın kan bağışına destek olmak amacıyla Kan bağışı yapılan bu alanda resim sergileriyle Erbakan'ı daha çok anlama adına bir organizasyon yapıldı. Bugün ve yarın Zonguldakın çeşitli yerlerinde Milli Gazete'nin özel sayısı, Erbakan sayısı Türkiye genelinde 1 milyon bu sayı Zonguldak'ta da 15.000 civarındadır. Rahmetli Erbakan'ın bugüne kadar dünyada mazlumun arkasında olma adına yaşatmış olduğu bu hareketi insanlarla tanıştırmak ve bir araya getirmektir. Erbakan hocanın görüşlerini biraz daha anlaşılır olması adına milletle buluşmasına gayret ediyoruz. Bu etkinliğimiz farkındalık oluşturmak için yapılmıştır" dedi.

Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç ise "Rahmetli Erbakan hocamızın Ölümünün onuncu yıldönümünde hep birlikte bir aradayız. Rahmetli Erbakan hocamız çok büyük bir insandı ve Rabbim mekanını cennet eylesin. Bugün burada bağışlanan kanlarla hastanelerimizde kan bekleyen hastalarımıza şifa olacaktır. Bu etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.