Geçtiğimiz günlerde Perşembe Beldesi'nde yapılan geniş katılımlı Perşembe Belde Buluşmasının ardından bu haftada da Nebioğlu Beldesinde bir program gerçekleştirildi.

Nebioğlu Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Av.Vedat Emeksiz, Nebioğlu Gelişim Derneği Başkanı Tekin Verim, Diyanet-Sen Çaycuma Başkan Yardımcısı Hasan Kılınç, Diyanet-Sen İşyeri Temsilcisi Satılmış Çıvak, Çok sayıda Memur-Sen ve Diyanet-Sen Üyeleri ile Memur-Sen gönüllüleri katıldı.

Memur-Sen'in Nebioğlu Belde Buluşmasında bir konuşma yapan Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç, Memur-Sen'in Türkiye'nin olduğu gibi Zonguldak ve Çaycuma'nın da en büyük sendikası olduğunu söyledi. Tunç, sendikal misyonlarını şu şekilde anlattı; " Bizim örneğimiz Peygamber efendimiz zamanındaki Erdemliler Hareketidir. Memur-Sen kuruluş felsefesini; iyilik ve güzellikleri yaymak ve çirkinliklere dur demek için kurulan ve içinde sevgili Peygamberimizin de yer aldığı Erdemliler Hareketinden almıştır. Bundan dolayı da iyiliklerin ve güzelliklerin önündeki bütün engelleri kaldırmak ve insanların hak ve özgürlüklerine vurulan prangaları söküp atmak için yollardadır, sahalardadır. Memur-Sen İnsanlarımızın en temel insan hakkı olan örtünme ve inandığı değerleri yaşama hürriyeti önündeki engelleri, topladığı imzalarla tarihin çöp sepetine atan teşkilatın adıdır."

Memur-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç, sendikacılıkta güçlü olmanın yolunun sayıdan geçtiğini belirterek kalbim sizinle, gönlüm sizinle deyip de farklı sendikalarda olanlara seslenerek; " Kendi öz değerlerimizin güvencesi olmaya devam edebilmek için sendika olarak güçlü olmak zorundayız. Sendikal hayatta sayı çok önemlidir. Çünkü yetki masasına oturabilmek için 1 sayıyla da olsa önde olmak zorundasınız. Bu nedenle elimizdeki yetkiyi kaybetmemek ve gücümüzü daha da perçinlemek için ülke genelinde 1.111.111 üye hedefi başlattık. Buradan bizim gibi düşünen ve aynı idealler peşinde olduğunu söyleyen arkadaşlara sesleniyorum. Kalbim seninle, gönlüm seninle deyip olması gereken yerde olmamak güç zafiyetinden başka bir şey değildir. Farklı farklı sendikalara dağılmak bizi lokma yapmak ve yutmak isteyenlere yarar. Biz küçük lokma olmadığımızı göstermek için bir olmak, iri olmak ve diri olmak zorundayız. Kalbi ve gönlü bizimle olan herkesi büyük Memur-Sen ailesine katılmaya davet ediyoruz.dedi.

Tunç 16 Nisan'da yapılacak olan yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Memur-Sen Evet diyeceklerini belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı; " Bakınız önümüzde çok önemli bir süreç var. Ülkemizin geleceğini etkileyecek olan 16 Nisan referandum sürecinde Memur-Sen olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyor ve tercihimizi aziz milletimizin huzur ve refahı ve devletimizin istikrarı için Evet'ten yana kullanıyoruz. Tercihimiz "Evet" derken niçin evet dediğimizi de üyelerimize ve Memur-Sen sevdalısı insanlarımıza anlatabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugün Nebioğlu Beldemizde de bunun için bulunuyor ve bu toplantımızı bunun için icra ediyoruz. Bunu yaparken de konunun uzmanı Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Sayın Avukat Vedat Emeksiz kardeşimizden istifade ediyoruz. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bizleri Nebioğlu'nda konuk eden çok değerli Belediye Başkanımız Sayın Ertan Aydoğan ve kıymetli ekibine, Memur-Sen üyesi arkadaşlarıma ve toplantıya onur veren hanımefendi ve beyefendi kardeşlerime şükranlarımı arz ediyor, bu buluşmamızın en güzel neticelere vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan da Memur-Sen İlçe Başkanı Kenan Tunç'a beldelerinde böyle bir program tertip ettiklerinden dolayı teşekkür etti. Aydoğan, Nebioğlu'nda 16 Nisan tarihinde 'Evet' çıkmasını arzuladıklarını ve bunun için de son güne kadar çalışacaklarını belirtti.

Ensar Vakfı Çaycuma Şube Başkanı Av. Vedat Emeksiz de yaptığı konuşmada "Milletimizin kendisini kimin yöneteceğini bizzat milletimizin kendisinin belirleyebilmesi veDemokrasimizi gelişmiş, çağdaş Avrupa ülkelerindeki demokrasi standardına yükseltebilmek için Evet diyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi