İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Devrek-Ereğli Karayolu'nun neden hala bitirilemediğini iktidar partisi yetkililerine sordu.

2018 yılında bitirilmesi planlanan ancak henüz bitmediğini belirten Erkmen "Bitecek bitecek diye halkı kandırmak doğru mu?" diye tepki gösterdi.

Devrek-Ereğli Yolu ihalesinin yüksek fiyatta verildiğini ve karşılığında firmadan merkeze cami de yaptırılması istendiğini iddia eden Erkmen, "Cami inşaatına başladığı bir müddet sonra ödenek alamayınca yolu ve camiyi durdurdu. Doğruysa fazladan bir müteahhide kazandırılan para ne olacak?" diye sordu.

Erkmen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Siz unutsanız da biz unutmadık. Arşiv ortada. Yerel Basında KDZ. Ereğli-Devrek yolu ile ilgili çıkan haberler yukarıdadır. Herhalde 2018 yılında değiliz. Soruyoruz Ereğli-Devrek karayolu ne zaman bitecek. Yoksa henüz 2018 yılına girmedik mi? Bitecek bitecek diye halkı kandırmak doğrumu? Bir de halk arasında konuşulan bu yolun maliyetin çok üstünde bir firmaya verildiği, firmaya bunun karşılığı Zonguldak Merkez'de Cami yapması istendiği, firmanın cami inşaatına başladığı bir müddet sonra ödenek alamayınca yolu ve camiyi durdurduğu, bunun üzerine TOKİ'nin ve devletin diğer kaynaklarının devreye sokularak Cami inşaatının bitirilmeye çalışıldığı yaygın şekilde konuşulmaktadır. Camii inşaatına başlayan firma zaten gönüllü olarak bu camiyi yapmış olsaydı kendi parasını hazırlar ve şartlar ne olursa olsun inşaatı yarım bırakmazdı. Bu da sanki iddiaların doğru olduğunu bize göstermektedir. Dolayısıyla şimdi soruyoruz. Bu konuşulan iddia doğru mudur? Doğruysa fazladan bir müteahhide kazandırılan para ne olacak? Geri alınacak mı? Yolun maliyeti kaça geliyor? Bu konuda iktidar partilerinden bir açıklama bekliyoruz. İddia Doğru mu? Değil mi?"