Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Kavaklık Mahallesi Çevre Güzelleştirme, Okul, Cami Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Bayar, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu eleştirerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

Kavaklık Mahallesi Çevre Güzelleştirme, Okul, Cami Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Bayar, derneğin haksız ve hukuksuzca kendi mülküne mühürlenip kilitlenerek, faaliyetlerinin durdurulması üzerine dernek üyeliğinden ve başkanlığından istifa etti.

2005 yılında kurulan Kavaklık Mahallesi Çevre Güzelleştirme, Okul, Cami Yaptırma Yaşatma Derneği'nin Sosyal Kültürel amaçlı dört katlı Cami binası, iki katlı Sağlık Ocağı, 112 Acil Servisi, Spor salonları, Okul, Köprü ve Sosyal hizmet tesislerini yaptığını açıklayan Ahmet Bayar, "Açılışlarımıza bizzat gelerek destekleyen önceki dönem TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan, Valilerimiz Erdal Ata, Erol Ayyıldız, Ali Kaban, Ahmet Çınar'ın takdir teveccühleriyle, "Devlet sizin gibi adamları aramakla bulamıyor" diyerek birçok takdir teşekkür övgülerini almıştır. İlçemize yeni gelen Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, derneği ve bizleri hiç tanıyamadan, yapılan hizmetleri ve kendini bilmez birkaç kişinin kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle, hatta oğullarımla mahkemelik olan Zonguldak'ın ve devlet kurumlarının başına dert olduğu ayan beyan herkesçe bilinen, nitelikli dolandırıcının medyasında, derneğimiz ve şahsımla ilgili yanlış itham, iftiraları dahi kale alarak, bizleri tanıma gereği dahi duymadan, avukatlarımızca tapu mülkiyet hakkı ve dernek kanunları yazılı savunmalarımızı ve haklı hiçbir sesi dinlemeden, 2018 yılında derneğimize görevlendirdiği personelleriyle, polis zabıta eşliğinde derneğimizin tabelaları indirilmiş, tüm kapı kilitleri kırılarak değiştirilmiş, demirbaşlar, dosyalar, özel malzemeler, mülkiyeti derneğimize ait olan binamızın bir başka odasına kilitlenip mühürlenmiş, derneğimizin tüm faaliyetleri hiçbir hukuki gerekçesiz durdurulmuş. Dernek binasına ve dernek odasına girişimiz haksız ve hukuksuzca engellenmiştir" dedi.

Ahmet Bayar, şu açıklamayı yaptı: "Konuyla ilgili önceki Vali Ahmet Çınar bey, ilk randevu talebimizdeki görüşmemizde, kendileri konuyu bildiğini, tam bir devlet adamı duruşuyla bizleri dinledikten sonra, konuyu avukata sormuş ve avukatın ilgili kanun maddeleriyle kendisini bilgilendirmesinden sonra, bize dönerek, bizler devlet adamı olarak kanunlarla hareket etmek zorundayız, koltuğumuzdan olacağımızı da bilsek öyle kulaktan dolma, kimsenin sözüyle hareket etmeyiz, keyfi uygulama yapamayız sözleriyle, dernek yönetimimiz ve herkesin takdirlerini almıştı, Adaletli davranışlarıyla Allah kendilerinden razı olsun, görev süresi çok sürmedi, tayinleri nedeniyle gittiler.

Yeni Vali ve Kaymakam Bey'in gelişleriyle, Derneğimizle ilgili haksız hukuksuzluklar icra edilmeye başlayınca yeni Vali Erdoğan Bektaş'tan defalarca randevu talep ettik. Fakat kendileri bizlere randevu vermediler. Hatta özel kaleminin 'Vali Bey konuyu bilmeden randevu vermiyor' ısrarıyla konuyu tamamen anlatmama rağmen yeni Vali ile hiçbir şekilde görüşemedik. Konuyu, yanlışı anlatamadık. Kaymakam, Vali'den izinsiz habersiz iş yapmış olabilir mi acaba! Kaymakam Bey tarafından bizzat yapılan, tüm bu haksız hukuksuz keyfi uygulamalar, ne kadar gariptir ki eşimin beyin felci hastalığıyla uğraşırken İstanbul'da hastanede olduğum zaman olması da apayrı bir vicdani insanlık dramıdır.

Zonguldak Ereğli ana yolu üzerinde, bölgemizde eşi benzeri az bulunan, çift minareli sosyal kültürel amaçlı dört katlı cami binası, iki katlı Sağlık Ocağı, 112 Acil Servisi, Oyun Park Bahçeler, Kapalı Açık Spor Salonları, Kabasakal dere ıslahı, Köprü yol genişletme vb. hizmetlerin kazandırılmasında öncülük ederek, büyük şehirlere atanan değerli devlet erkanının övgü takdirlerini kazanan derneğimizin, Yeni Vali, Kaymakam ve sözde Müftünün en azından teşekkür etmeleri gerekirken, yaptıkları yanlışlar, haksızlıklar, hukuksuzluklarla kendilerine şahsım ve dernek yönetimi olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Başta kendilerini ve tüm sorumluları Allah'a havale ediyoruz. Dernek Başkanlığından istifa ettiğimi bildirerek, hak hukuk bilen adil idareciler olmadığı sürece dernekle hiçbir ilgim alakam yoktur. Olmayacaktır. Kuruluşundan bugüne derneğimizi ve hizmetlerini madden manen destekleyen herkese teşekkür ediyoruz."