Zonguldaklı popüler ve sevilen sanatçı Murat Boz’un 23 Aralıkta gösterime girecek olan “Dönerse Senindir” filminin de hemşirelerin sanatçıya yaptığı müdahale ile ilgili karelere tepki yağıyor. Bu sahnelerin filmden çıkarılması için Türk Sağlık-Sen tarafından Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapıldı.

Yapılan başvuruda insan onuru ve genel ahlaka aykırı görüntü ve etkiler içeren filmlerin yeniden değerlendirmek üzere değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu’na sevk edilebileceği hatırlatılarak söz konusu filmdeki hemşirelerin kıyafetleri mesleğin imajı ve onurunu zedelediği ve hemşireleri insanların zihninde farklı bir yere oturttuğu belirtildi.

Söz konusu görüntülerin filmin içeriğinin kaldırılmasının insanlara en önemli hizmet olan sağlık hizmeti veren hemşirelerimiz için bir borç, bir zorunluluktur denildi.

Başvuruda söz konusu nedenlerden dolayı “Dönerse Senindir' filmindeki hemşirelerin cinsel obje gibi lanse edildiği gayri ahlaki sahnelerin film içeriğinden kaldırılması istendi.

Başvuru ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Söz konusu sinema filmiyle hemşirelerimizin böyle bir imajının çizilmesi ve filmin reklamının asla tasvip edilmeyecek bu imajla yapılması son derece yanlış ve yakışıksızdır. İstanbul’daki hain patlama sonrasında hemşirelerimizin nasıl fedakârca görev aldıkları, yazdıkları ve anlattıkları ile Türkiye’yi nasıl hüzne boğdukları görülmüştür. Biz hemşirelerimiz böyledir. Tv’de ve sinemada da böyle anlatılmalı ve aktarılmalıdır. Neden böyle çirkin benzetmeler yapıyorlar? Herkes sorumluluk sahibi olduğunun farkına varmalıdır. Hemşirelerimizi rencide eden bu film ile ilgili gerekli başvuruyu yaptık. Umarız bu kareler filmden çıkarılır ve yapılan bu ayıptan geri dönülür." diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi