Narin orkide çiçeği bakımı ve Renklerinin anlamları (Beyaz, mavi, mor vs. )

Orkideler ile tanıştığınız ilk gün itibari ile hayatınıza usul usul girer ve renklendirirler ve farkına varmadan bir hobi sahibi olduğunuzu anlarsınız. Bazen bir hediye olarak bazen sadece kendinizi şımartmak için bir orkide satın alırsınız. Fakat; orkide bakımı diğer bitki türlerine benzemez. Çok hassas ve narin bir bitki olan orkidelere bakım ipuçları öğrenildiğinde eğlenceli ve kaliteli zaman geçirmeye başlarsınız. Her renginin farklı bir anlamı olan zarif orkidelerin bakım ipuçları ve anlamlarını ele alarak siz de bir orkide bakımı konusunda uzman olabilirsiniz.

Orkide: Dünyanın neredeyse her yerinde yüzyıllardır bilinen ve yetiştirilen çiçek çeşididir. Bayanları kırdığınızda veya onları sevindirmek istediğinizde hediye edilecek en etkili çiçek çeşitlerinden biridir. Çiçek açtığında renkleri ve görünüşüyle doğal bir cennettir. Fakat güzel görüntüsü kadar naif ve naziktir, küçük püf noktalarını bilmezseniz odanızın köşesinde bir yerlerde sönüp gidebilir.

Orkide bakımı aslında çok kolay olsa da ilgi dikkat ve nezaket ister. Birçok kişi kendini bırakan sararmaya başlayan orkide ile ilgilenmeyip onun ölmesine sebep olabilir, bu artık çok doğal karşılanabiliyor. Bu içeriği okuyarak orkidelerin daha uzun yaşaması ve hangi renkleri olduğunu hediye edildiğinde bu renklerin ne anlam ifade ettiğini anlatmaya çalışacağız.

Sofistike ve zarafet, klasik orkide çiçeği biçiminde çarpışır ve kalite çiçek, herhangi bir kutlamayı veya herhangi bir alanı süslemek için gereken tüm güzel orkide buketi seçeneklerini sunar. Orkide bitkileri aşkı, lüksü, güzelliği ve gücü sembolize eder - bu da onları neredeyse her durum için mükemmel bir hediye yapar. Dünyadaki 20.000'den fazla orkide türü ile, her biri alıcı kadar benzersizdir. Eşsiz güzellikleri nedeniyle, orkideler birçok mesajı ifade edebilir ve bu da onları hediye için alışveriş yaparken kolay bir seçim haline getirir. Hastanede kaldığı süre boyunca birine iyi dilek diliyor ya da yeni bebeği için bir arkadaşını tebrik ediyor olsanız da, orkideler sevdiğiniz birine içten mesajınızı iletmenin harika bir yoludur. https://www.kalitecicek.com/urunler/orkide

Orkide renkleri ve anlamları

Dünya çapında en çok bilinen orkide renkleri ve hediye edildiklerinde ki yüklediği anlamlar şöyledir.

Mor orkide

Mor orkide adalet, güç ve bilgelik sembolüdür. Genellikle anneler günü için tercih edilen orkide türlerinden biridir. Bayanlar tarafından en çok sevilen renkleridir. Dünyaca bilinen asıl adı Phalaenopsis olmakla beraber çok harika bir görüntüsü vardır.

Mavi Orkide

Mavi tonlarında orkideler insanlara barış ve uyum mesajları verir. Sevdiklerinize ve hatta iş arkadaşlarınıza vermek için ideal çiçeklerdir. Eşsiz renkleri nedeniyle hayatınızdaki eşsiz kişilere hediye etmek iyi bir fikir olabilir. Örneğin; eşiniz ya da anneniz gibi.. Üzülerek belirtmek isteriz ki mavi orkide doğal bir renk değildir. Çiçekleri döküldükten sonra yeni çıkacak yapraklar beyaz olacaktır.

Pembe orkide

Pembe orkide sevginin açık ve netliğinin beyanıdır. Sevginizi ilan etmek istiyorsanız pembe orkidelerle yapın! İki insanı birleştiren sevgiyi sembolize ediyorlar. Kural olarak, bu renkteki çiçekler, sevdiklerinize anlamı için sunulur. Ancak, onları çok yakın bir akrabaya, örneğin annesine sunmak için sıklıkla seçilirler ve aradaki sıcak bağı ifade derler.

Yeşil orkide

Doğanın simgesi olan narin yeşil gölge, çiçek aranjmanlarınıza şık bir dokunuş getirecek. Bu renkteki bu çiçek, birçok ürüne çok yakışır ve güzel çiçek aranjmanları oluşturmanıza olanak tanır. Yeşil orkide doğayı temsil sadece ve tazelik, aynı zamanda umut rengidir. Zor zamanlardan geçen ve gelecek için kendinden emin ve umutlu olması gereken insanlar için mükemmel bir hediye.

Beyaz orkide

Beyaz orkide masumiyet ve saflığın sembolüdür. Düğün gibi etkinlikler için en uygun çiçekler olmasının nedeni budur. Bu çiçekler, düğün salonunda, damadın yaka çiçeğinin üzerinde ve hatta gelin buketi içinde bir çiçek orta süsü olarak eşit derecede kullanılabilir. Hiç şüphe yok ki, orkideler böylesine özel bir gün için harika bir fikirdir!

Sarı orkide

Sıcak bir muhabbeti ve içtenliği ifade eden sarı orkideleri, muhabbet etmeyi sevdiğiniz arkadaş ve çevrenize hediye edebilirsiniz.

Orkide bakımında püf noktalar

  • Orkideler çok fazla sulanmayı sevmez, fazla sulanması köklerini çürütebilir.
  • Orkide toprağı yılın belli dönemlerinde değiştirilir veya tazelenirse daha gür olur.
  • Sararmış sap ve yapraklar budama yöntemi ile tekrar sararmayana kadar budanmalıdır.
  • Orkidelerin çiçekleri döküldüğünde zamanı geldiğinde tekrar açar.
  • Saksıları saydam ve güneş alan olmalıdır, fotosentesi köklerinden yaparlar.
  • Toprağı çam kabuğu gibi seyrek doğal ürünlerden olmalıdır, humuslu toprak orkide kökü için ağırdır.
  • Tohumlardan çoğaltılma yapılır fakat nasıl yapacağınızı iyi bilmeniz lazım.
  • Kendiliğinden çoğalması çok zordur.
  • Tohum almak için yapay dölleme gerekebilir.
  • Çok zarif ve nazik bir çiçektir, iyi bakılmazsa kolayca ölebilir.

Güneş ışığı onlar için çok önemli!

Orkideler için güneş ışığı çok önemlidir ve bu yüzden saksıları genellikle şeffaf renktedir. Saksıları şeffaf olan orkidelerin diğerlerinden daha hızlı büyüdüğünü ve daha fazla çiçek verdiğine şahit olmak için deney yapabilirsiniz. Yakıcı olmayan güneş ışığı onlar için hayat kaynaklarından biridir. Yaz aylarında pencerenize çok fazla güneş vuruyorsa üç saatte bir orkide saksısının yönünü değiştirmelisiniz ya da başka bir alana konumlandırın.

Orkidelerin çok fazla ışığa ihtiyacı vardır. Ancak, kuruyabilecekleri için güçlü ışığa maruz bırakılması (örneğin doğuya veya batıya bakan bir pencere) tavsiye edilmez. İdeal olarak, orkidenizi ancak bir süre yarı karanlıkta bıraktıktan sonra güneşli bir yere yerleştirin. Böylece herhangi bir risk almazsınız!

Orkideler için sulama

Orkidelerin kökleri çok kolay çürür: Tropik ormandan gelen çoğu orkide yüksek nem oranını takdir eder. Lütfen dikkat: Orkide kireçsiz suları tercih eder, örn. yağmur suyu. Zaman zaman çiçeklerin üzerine püskürtülebilir. Bu, doğal ortamı taklit eder ve bu tropikal türün etrafına faydalı bir su buharını yayar.

Orkidenizi sulamadan önce toprağının kuru olduğundan emin olmalısınız. Bunu anlamak için de toprağı iki cm parmak ile eşeleyin ve kuruluğunu test edin. Eğer hala nemliyse sulamak için birkaç gün daha bekleyin. Orkideyi haftada bir kez sulamalısınız. Yaz aylarında haftada iki kez olabilir.

Orkideler için Toprak

Eğer bir orkide sahibi iseniz toprağının farklı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu yüzden saksı ya da toprak değişiminde orkide toprağı satın almayı unutmayın. Doğal toprak yapımı için de internette araştırma yapabilirsiniz. Genellikle kozalak gibi natürel ürünler kullanıyorlar.

Solmuş çiçekler için ne yapılmalı?

Prensip olarak, orkidelerin zaman zaman çiçeklerini kaybetmeleri oldukça normaldir. Bakım eksikliğinden kaynaklanmıyor. Orkide bir gövdede tüm çiçeklerini kaybetmişse, bir daha yeni çiçek yetişmiyorsa ve gövde sararıyorsa, kesilmesi tavsiye edilir. Bunun için iki olasılık var:

Hızlı varyant: Çubuğu ikinci veya üçüncü uyuyan gözün yaklaşık 1 santimetre yukarısına kısaltın. Yakında yeni bir çekim görünecek.

Bahçıvanın Varyasyonu: Bitkiye dinlenmesi için zaman tanıyın, sapı ilk hareketsiz gözün bir santimetre yukarısından kesin. Bu, ikincisinin yeni bir çiçek sürgününe dönüşmesine izin verir. Muhtemelen bir sonraki çiçek çıkana kadar (altı aya kadar) biraz beklemeniz gerekecek, ancak orkide sizi daha cesur renkler ve daha dayanıklı çiçeklerle nasıl ödüllendireceğini bilecektir.

Orkide bozulmadan nasıl uzun süre korunur

Orkide, menşe ülkesinde ağaçlarda yaşar ve dallara yapışır. Epifitik bitkilerdir, yani destek için diğer bitkileri kullanırlar, ancak parazitik bitkilerin aksine, konaklarını bir besin kaynağı olarak kullanmazlar. Kökleri ortam nemi ile beslenir ve besinlerini humustan ve çürümüş ölü yapraklardan alır.

Yağmur suyu içerek kireç taşına pek tahammül etmezler. Saksılarda başarılı olmak için, onlara ağaç kabuğu, kil topları, hindistancevizi lifleri ve / veya sfagnumdan oluşan nötr bir alt tabaka sunmanız önerilir! Bu karışım onları yerinde tutmak için var.

Bu efsane güzel bitki hakkında internet üzerinde araştırma yaptığınızda yüzlerce eşsiz bilgiye ulaşabilirsiniz. Her okunan içerikte benimde bir orkidem olsun, diyebilirsiniz. Size kaliteli ve uygun fiyatlar ile orkide siparişi verebileceğiniz kalite çiçek online çiçek sitesini öneriyoruz, dilerseniz aynı gün kargo veya aynı gün teslim seçenekleri ile orkideleri alabilirsiniz.