Yerel tarih araştırmacı yazar Hayati Yılmaz'ın paylaştığı Sözcü Gazetesi kaynaklı fotoğraf karesinde, Zonguldaklı şair Muzaffer Tayyip Uslu'nun arka planda Kapuz manzaralı poz verdiği fotoğraf karesi incelendiğinde şairin İnağzı Mahallesi'nde ikamet ettiği tezini tekrar güncelledi. Öldüğünde yine İnağzı Mahallesindeki evinden alınarak büyük katılımlı bir törenle toprağa verildiği bilgisini de çağrışım yapıyor. Şairin İnağzı'nda ikamet ettiği ev bulunamamış ve bu konuyla ilgili hiçbir ipucuna ulaşılamamıştı...

Fotoğraf, bir kez daha Şairin evinin ve mezarının bulunması konusunu akıllara getirdi...

MUZAFFER TAYYİP USLU KİMDİR?

Muzaffer Tayyip Uslu,
Arnavut bir babanın İstanbul doğumlu oğlu olsa da, kısacık ömrünün yarısını geçirdiği Zonguldak'ta yaşadıkları ve yarattıklarıyla oranın insanı olmuş ve "Zonguldaklı şair" olarak anılmıştır.
Zonguldak'ta lise öğrenimi sırasında Behçet Necatigil'in öğrencisiydi.
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümündeki yüksek öğrenimini yoksulluğu ve hastalığı nedeniyle sürdüremedi. Zonguldak'ta çalışmak zorunda kaldı.Arkadaşı Rüştü Onur gibi o da veremden öldü.
Necati Cumalı'nın notlarına göre Muzaffer Tayyip'in bir gözü doğuştan sakattır.
Parasızlıktan sanatoryuma gidemez. Zonguldak'ta hastalığı ilerledikçe bir deri bir kemik kalır.
24 yaşında havasız ve karanlık babaevinde abdesthaneden yatağına götürülürken annesinin kucağında ölür.
O dönem yayınlanan şiirleriyle en iyi şairlerden biri kabul edilmiş, yaşamındaki acılara karşın, gizli bir üzgünlük içinde yaşamanın güzelliğini yazmıştı.
Şiirlerini Şimdilik adlı bir kitapta topladı (1945).
Ölümünden sonra Necati Cumalı şiirlerini ve yazılarından seçmeleri Muzaffer Tayyip adlı bir kitapta topladı.

Yüksel Yıldırım